Družinu “za užinu”

despic1

Pioniri Radničkog u samo tri dana zabeležili su dve ubedljive pobede u Regionalnoj ligi Južnog Banata za igrače do 15 godina. Posle Tamiša 89:16 (u nedelju), danas su, takođe u Kovinu, savladali Družinu Kozlovac iz Crepaje rezultatom 70:49 (po četvrtinama, 21:8, 23:13, 18:16 i 8:12) u odloženoj utakmici četvrtog kola (koja je po kalendaru trebalo da bude odigrana 17. decembra prošle godine).

Radnički je presingom na polovini Družine, od prvog trenutka susreta, došao do velikog broja osvojenih lopti, a prvu dvocifrenu prednost imao je u šestom minutu – 14:4 (uz osam poena B.Lakićevića).

Do kraja četvrtine bilo je “plus trinaest” (21:8), a granica od 20 razlike probijena je prvi put na isteku poluvremena – 42:21 poenima Papića.

skrba

Tokom treće deonice Radnički je imao rekordnu razliku – 52:26 (uz konstantno efikasnog Škrbića), a trener Cvetković je i na ovom susretu sve igrače uvodio u igru. U strelce se jedino nisu upisali kapitne Mlinar (koji se povredio već posle dva minuta igre, zglob) i Paunović.

Najefikasniji u četvrtom trijumfu crno-belih bio je Škrbić sa 20 poena. B.Lakićević i Mitić upisali su po 12, Marković i Laković po 7, Papić jedan manje, dok su po jednu “dvojku” ubacili Despić, A.Lakićević i Risović uz zvuk sirene za kraj susreta.

U sledećem kolu Radnički gostuje u Omoljici ekipi Mladosti (25. februar).

 

Related posts