Feniks ostao u pepelu

prva

Dve atraktivne asistencije Bogdana Škrbića (Mlinaru, pošto je “sakrio” loptu iza leđa, a Blagoju Lakićeviću nakon što je kompletnu odbranu gostiju ostavio na “krivoj” nozi) stavile su tačku na pitanje pobednika, a ujedno i bile poslednji poeni u trijumfu kadeta Radničkog nad Feniksom iz Bačke Palanke – 71:61 u šestom kolu plej-ofa Regionalne lige Vojvodine za igrače do 16 godina (zbog rasporeda, odlaganja i predaja utakmica bilo je ovo tek prvo izdanje Cvetkovićevih izabranika pred domaćom publikom u ovoj fazi takmičenja).

Agresivna odbrana i “zaključan” reket (ostavio goste bez ofanzivnog skoka), doneli su Radničkom šest poena prednosti sredinom prve četvrtine (10:4), a po isteku iste i dvocifren plus (20:9).

Najveću prednost – od četrnaest poena naš tim imao je u dva navrata – tokom druge deonice, oba puta posle poena braće LakićevićAlekse za 23:9, odnosno Blagoja kada je  semafor beležio 27:13.

druga

Najbliži preokretu gosti su bili u smiraj prvog poluvremena kada su prišli na četiri poena zaostatka (36:32), ali je Radnički u uvodnim minutima nastavka ponovo došao do “pristojne” razlike – 45:33 (nakon što su Mlinar i B.Lakićević, po drugi put prodali foru za lake poene – iz jednog pasa-  nakon uručivanja lopte u igru sa osnovne linije; prvi kao asistent drugi – egzekutor).

Radnički je prednost u intervalu od 6 do 12 poena održavao do kraja susreta.

Najefikasniji u našem timu bio je Mlinar sa 22 poena. Mitić, Lakićević B. Laković i Mitić imali su po 8, Papić, Paunović i Vukić po 4, A. Lakićević jednu pogođenu trojku, a Marković dva penala.

Radnički je šesti na tabeli (od osam ekipa), a u sledećem kolu gostuje u Subotici Spartaku.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.