67524212_496238364464756_1939675065587073024_n

Jereminov nastavlja karijeru u BC Valga-Valki iz Letonije

Branko Jereminov, naš sugrađanin, prošlu sezonu završio je u pančevačkom Tamišu, a novu počinje u letonskoj Valga Valki.

“Letonija se pojavila neplanirano. Naš trener je preuzeo ekipu i pozvao me da budem deo tima. Ekipa se zove BC Valga-Valka i nastupa u Prvoj ligi Letonije i Estonije. Oni imaju zajedničku ligu koja je dosta cenjena. Mnogo ulažu u košarku, imaju odličnu reprezentacija sa zvučnim NBA imenima. Ponuduli su mi sjajne uslove, radujem se novoj zemlji i još jednoj ligi u karijeri”, kaže Jereminov koji je bio jedan od trenera na nedavno završenom Košarkaškom kampu Kovin 2019.

“Kamp Kovin 2019 je najlepša stvar za mene ovog leta. Neizmerno sam zahvalan Marku Popadiću koji je insistirao na tome da tako nešto organizujemo. Videvši klince kako puni elana dolaze na teren, sa kojom željom treniraju i slušaju poželeo sam ponovo da igram i podsetio se razloga i motiva zbog kojih sam zavoleo košarku. Želimo da kamp postane tradicija i da se svako leto družimo. Nadam se da ćemo uspeti u tome.

Najveći uspeh u karijeri?

“Najveci uspeh moje karijere je svakako igranje za reprezentaciju zemlje. Kao klinac, nastupao sam prvo za Jugoslaviju (tada se zemlja tako zvala), a onda Srbiju i Crnu Goru i na kraju za Srbiju. Oko 80 dečaka iz cele zemlje pozvano je  u Požarevac i tamo preko leta treniralo i takmičilo se ko je bolji ne bi li ušli u konačnih dvanaest. Četiri evropska prvenstva i četiri zlata sa tim momcima su sigurno najveći uspeh moje košarke.”

 Najteži trenutak karijere?

“Najteži momenti su vezani za povrede. Dve operacije kolena su me mnogo usporile i primoravale da krećem ispočetka. Gubitak motivacije je, takođe, nešto sto mi je predstavljalo veliki problem u nekim periodima. Na kraju, moraš sve to da pobedis i prebrodiš, ako misliš da si pravi. Još uvek pokusavam.

Da li ćeš jednog dana zaigrati za crno-bele (Radnički iz Kovina prim-aut) ?

“Moja najveća želja je bila da zaigram za crveno-bele (smeh).  Šalim se,  Kovin je moj grad, tu sam počeo sa svojim najboljim prijateljima, kumovima, tu sam igrao za svoju školu i pred svojom porodicom. Voleo bih da se vratim jednog dana, ali više kao neko ko bi pomogao nekim novim klincima na njihovom putu – minuti na terenu pripadaju njima. Hvala divnim ljudima iz KK Radnicki na svemu, na pomoci oko kampa kao i na zelji i trudu da klub i dalje funkcionise na najbolji način“, kaže Branko Jereminov.

Teodor Papić

(foto privatna-arhiva: Branko Jereminov)