Luis Laković nastavlja karijeru u “White Wings“-ima iz Nemačke

lakovic

Luis Laković do ove sezone košarkaš našeg kluba, karijeru nastavlja, nakon selidbe u Nemačku, u „White Wings“-ima iz Hanaua. Grad ima nešto manje od 90 hiljada stanovnika, nalazi se u blizini Frankfurta (25 kilometara) i rodno mesto je poznatih bajkopisaca – braće Grim. Seniorski sastav kluba takmiči se u Trećoj ligi Nemačke.

Laković je rođen 13. septembra 2002. godine, a košarku trenira od petog razreda osnovne škole. Prve korake načinio je u klubu Basket Ko iz našeg grada, a potom je prešao u Radnički. Kod trenera Vladimira Cvetkovića trenirao je za pinore i kadete, a seniorski debi imao je minule sezone u Drugoj srpskoj ligi kod Aleksandra Topalovića.

Kaže da mu je u posebnom sećanju, dok je branio boje Radničkog ostala utakmica protiv jedne turske ekipe u Železniku, kao i da mu je jako teško (i emotivno) „pao“ odlazak iz Kovina i rastanak sa klupskim drugovima.

„Lako sam upao u tim, posle prvog treninga su me priključili ekipi i pozvali na turnir. Generalno su pozitivni utisci o novom klubu, malo stvari komplikuje prevoz, kao i nekoliko saigrača, koji me, baš nešto i ne vole, jer sam im zauzeo mestu u timu“, sumira prve utiske iz Nemačke Luis Laković.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.