prva1

Merna stanica Kovin: Minus 24 u Beloj Crkvi

Kadeti Radničkog upisali su šestu pobedu u Regionalnoj ligi Vojvodine za igrače do 16 godina. Oni su danas (nedelja, 3. decembar) savladali ekipu PBC iz Bele Crkve – 69:45, u osmom kolu prvenstva.

Radnički je vodio svih 40 minuta, a već posle prve deonice prednost je bila dvocifrena – 20:9. Do poluvremena Cvetkovićevi puleni su je gotovo duplirali (35:15), a jedini pad u igri  imali su tokom prvih sedam minuta nastavka.  Za pomenuti period treće četvrtine igrači našeg tima ubacili su samo tri poena (Lakićević koš i slobodno bacanje), ali su to nadoknadili već u narednom minutu kada su postigli šest (Laković, Papić, Paunović po 2), pa su gosti ponovo vraćeni na razliku s poluvremena.

druga

Do šeste pobede u prvenstvu Radnički je predvodio Laković sa 15 poena. Škrbić je imao 11, Mitić 10, dok su po sedam nanizali kapiten Mlinar, Marković i A. Lakićević. B. Lakićević je postigao 5, Papić 4, Paunović 2, a u igru je još ulazio i Risović (jedna osvojena lopta, bez poena).

treca

U sledećem kolu Radnički bi trebalo da gostuje u Alibunaru (ali je, sudeći po rezultatima na sajtu lige – svi 20:0 u korist protivnika, pomenuti domaćin, najverovatnije, istupio iz takmičenja).

Radnički je treći na tabeli iza Proletera (Zrenjianin) koji ima 9 pobeda i Kris Krosa (Pančevo) – 7.

N.Marinović