Ostavka Đurašinova

trener

Bojan Đurašinov više nije trener prvog tima KK Radnički. Samo dan nakon završetka sezone (u kojoj je klub ostvario jedan od najboljih rezultata u istoriji, četvrto mesto u Prvoj Srpskoj ligi – sever) na sednici Upravnog odbora održanoj 24. aprila, Đurašinov je podneo neopozivu ostavku.

“Za mnoge je ovo bilo neočekivano, ali osetio sam zasićenje. Mislim da sam izvukao maksimum iz ove ekipe… Gotovo 20 godina sam u ovom poslu, mislim da mi je potrebno malo odmora.

Želeo bih da se zahvalim svima na uspešnoj saradnji i mom nasledniku na mestu trenera seniorske ekipe poželim puno sreće” – rekao je Đurašinov u izjavi za klupski sajt.

Trenersku karijeru Đurašinov je započeo 1997. godine godine kao trener mlađih pionira, da bi prvi tim preuzeo (po prvi put) u sezoni 2003/4. dok je u međuperiodu vodio i sve ostale selekcije kluba – od pionira do juniora. (Sa pionirima i kadetima igra dva puta finalni turnir na nivou Vojvodine, što je najveći uspeh klupskih selekcija u ovom uzrastu).

Kao trener prvog tima u dva navrata je izborio ulazak u Prvu srpsku ligu – u sezoni 2009/10. i 2014/15.

Proglašen je za najboljeg trenera Druge srpske lige u sezoni 2014/15. a u dva navrata biran je i za najboljeg trenera opštine Kovin u muškoj košarci – 2010. i 2016. godine (za sada jedini iz muške košarke u opštini koji ima priznanje ove vrsta).

Đurašinov ostaje u klubu, ali kao trener škole košarke.

Related posts