Papić, Cvetković i Bogdanović nagrađeni iz KK Radničkog

naslovna

Jakov Papić (senior godine), Vladimir Cvetković (najbolji trener mlađih selekcija) i Marko Bogdanović (perspektivni sportista) nagrađeni su na, minulog vikenda (24. februar) održanom (41. po redu), Izboru za najuspešnije u sportu u organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin.

jakov

Rođen je 9. jula 1995 godine. Student je Pravnog fakulteta u Beogradu.

Prve košarkaške korake napravio je u KK Kovinu, kada je imao osam godina. Potom prelazi u Basket Ko, a onda kao kadet prelazi u Radnički za koji nastupa i danas.

Igra na poziciji niskog krila, a prošle godine bio je jedna od glavnih poluga crno-belih na putu ka najvećem uspehu u klupskoj istoriji, kada su osvojili četvrto mesto u severnoj grupi Prve srpske lige.

cege

Rođen je 8. jula 1980. godine. Kaže, da je još kao igrač znao da će jednoga dana biti trener. „Taj dan“ došao je 1999. u školi košarke ŽKK Kovina. U pomenutom klubu trenirao je sve mlađe kategorije, a 2003. postaje i član stručnog štaba prvog tima, tada člana Prve savezne lige.

Mnoge igračice, koje su kasnije postale reprezentativke Srbije, brusile su talenat u ŽKK Kovinu po smernicama trenera Cvetkovića.

Saradnju sa jednim od najuspešnijih klubova opštine završava 2014. godine, a nakon toga preuzima selekciju pionira Košarkaškog kluba Radnički.

Prošle sezone sa ovom ekipom, koja je dva puta za redom ponela zvanje perspektivne, stiže do Finalnog turnira (F4) za Kvalitetnu ligu Vojvodine, dok se u ovoj, ista generacija, ali sada među kadetima, našla među osam najboljih ekipa Vojvodine.

bogdan

Marko Bogdanović  rođen je 11. juna 1999. godine. Učenik je četvrte godine Gimnazije „Branko Radičević“. Košarku trenira osam  godina, a ljubav prema ovom sportu, kako kaže, preneo mu je brat.

Jedan je od najboljih igrača juniorske selekcije kluba, koja je trenutno druga u Regionalnoj ligi Vojvodine za igrače do 19 godina.

Marko nastupa i za seniorski sastav Radničkog, koji je prošle sezone imao jedan od najboljih rezultata u klupskoj istoriji – četvrto mesto u Prvoj srpskoj ligi – grupa sever.

Među najmlađima, u kategoriji nada nagrađeni su:  JEREMINOV LUKA, RNIĆ VUK, GLAVONjIĆ DUŠAN, RANISAVLjIĆ MILOŠ

Related posts