Prekid u Pazovi, pobeda Radničkog

12

Prekid na 40 sekundi pre kraja utakmice koji su izazvali košarkaši domaće ekipe pri vođstvu Radničkog 73:67 – epilog je susreta 23. kola Prve srpske lige između Stare Pazove i našeg tima.

Do prevremenog kraja došlo je nakon što su igrači Stare Pazove zahtevali od sudije da “svira” faul pri šutu za tri poena (ali su nakon protesta i verbalnog duela sa deliocem pravde), umesto toga dobili dve isključujuće greške.

Nakon toga usledio je prekid tokom kojeg se “većalo” hoće li susret biti nastavljen, ali je odlučeno da do toga ne dođe (Radnički nije izvodio slobodna bacanja nakon dosuđenih isključujućih / i tehničkih / grešaka, već je na semaforu ostalo 67:73 i 40 sekundi do kraja).

spaz-rad

Susret će najverovatnije biti registrovan 20:0 za Radnički, dok Stara Pazova neće dobiti bod za poraz (tako da je još više dovela u pitanje ostanak u ligi), ali, naravno, treba sačekati još koji dan da Savez ovo i zvanično potvrdi.

Radnički ima 15 pobeda i 8 poraza, trenutno je četvrti, a u sledećem kolu dočekuje Hajduk iz Kule koji ima dve pobede manje (pobedio Crvenku 102:95).

(foto: Teodor Papić)

Related posts