prva

Prvi trijumf juniora

Juniori Radničkog savladali su Tamiš 75:62 u Regionalnoj ligi za igrače do 19 godina i tako upisali prvu pobedu u tri utakmice, koliko su odigrali od početka prvenstva, iako je današnja, zbog malo čudnog žreba, zavedena kao meč sedmog kola.

Crno-beli su Pančevcima prepustili vođstvo samo u dva navrata, a upravo posle drugog i rekordnog (42:37), naš tim je serijom od 15:0 (Bogdanović i Đorić po 5 poena, Dvinić i Petrović po 2, Milenković 1), ispostavilo se, “prelomio” meč u svoju korist, a razlika u poenima od tog trenutka (sredina treće četvrtine) do kraja susreta, nije bila ispisana jednocifrenim brojem.

Radnički je već na startu imao vođstvo od sedam poena (9:2), koje je održavao do kraja prve četvrtine (19:11). U drugoj domaći sem Bogdanovića nisu imali igrača koji je “zaradio” poene iz igre (8), a u strlce su se upisali samo još Petrović i Đorić, obojica sa penala (prvi 3, drugi 2).

druga

Tamiš je uspeo ovo da iskoristi i u jednom trenutku i povede 30:28, ali je poluvreme završeno, ipak, uz “fiks 1” i prednost Radničkog – 32:30.

Rezultatska neizvsnost trajala je do sredine treće četvrtine i već pomenute serije igrača našeg tima, koja im je omogućila prvu pobedu u sezoni.

123

Poene za Radnički postigli su: Petrović 21, Bogdanović 18, Milenković 13, Đorić 9, Divnić 8, Paunov 4 i Rajković 2.

U sledećem kolu Radnički igra u Banatskom Karađorđevu, protiv Karađorđeva koje ima tri poraza.

N.Marinović