radomoljica

Radnički bolji od Mladosti (neka se pripremi Družina – part2)

Juniorski sastav Radničkog (uz Papića, Vujkovića i Nikolića – prekomandovani iz prvog tima) koji nastupa van konkurencije u Letnjoj ligi (takmičenje stepenik ispod Druge srpske), savladao je na domaćem parketu glavnog favorita za plasman u pomenuti rang – Mladost 67:59 u  okviru 5. kola.

Matine vikend termin (nedelja 11h) tri i po četvrtine bolje je prijao gostima iz Omoljice, koji su 34. minuta kontrolisali rezultat, a najveće vođstvo imali su tokom drugog perioda – 40:26.

dva

Ipak, i pored “bunara” od minus 14, Radnički je u svakoj četvrtini imao barem napad u kojem je “išao po vođstvo”, da bi isti “naplatio” tek u poslednjoj deonici, na nešto manje od sedam minuta pre kraja poenima Papića za 54:53. Crno bele je na plus dva trojkom odveo Vujković 59:57, da bi prvu prednost veću od jednog poseda lopte obezbedio, takođe preciznim šutem van linije 6,75m Petrović – 62:57 (posle čega su se, stekao se utisak, gosti i predali).

Tokom tri četvrtine u kojima se čekalo da linije tima prorade Radnički je u životu održavao (uz partiju sezone) Nemanja Stiković koji je ubacio 23 poena (5 trojki). Poene za naš tim postigli su još i Vujković 14, Papić 11, Petrović 6, Bogdanović 4, Divnić 3, Nikolić 2, koliko i Rajković. Milenković nije postigao nijedan poen, kao ni Milosavljević koji nije imao priliku da se upiše u strelce s obzirom da nije uputio nijedan šut ka košu.

tri

Kovinska publika imala je priliku da ponovo na terenu vidi Milovana Nikolića, nekadašnjeg igrača Radničkog i KK Kovina, koji je 2002. godine proglašen za najuspešnijeg sportistu opštine (u to vreme velika većina igrača našeg tima, verovatno je, pokušavala da usvoji značenje termina – lopta).

Radnički je na tabeli van konkurencije prvi sa 3 pobede i porazom, a sledeći protivnik mu je Družina Kozlovac iz Crepaje u Kovinu (ovom utakmicom počinje drugi deo polusezone).

Na tabeli ekipa koje se takmiče za plasman u viši rang, vodi Mladost sa dve pobede, Crepaja je na polovičnom učinku, dok je Starčevo na 0-2.