Radnički – Futog 72:80

Untitled-1

Dva ofanzivna skoka u dva napada koja su Futogu najpre donela poene za 73:70, a potom i za 75:72, kada je vreme počelo da curi ka poslednjem minutu utakmice, otvorila su protivniku Radničkog u devetom kolu Prve srpske lige (sever) put ka pobedi, koja je potvrđena do kraja sa linije penala za konačnih 80:72.

Radnički je kontrolisao rezultat od koša Samardžića na isteku prve četvrtine (21:20), preko rekordnih 12 viška (41:29) na poluvremenu, sve do poslednja četiri minuta utakmice kada su gosti poveli 67:66.

Druga četvrtina bila je i najbolji period igre crno-belih. Dobra odbrana svela je goste na svega pet poena u isto toliko minuta, dok je u napadu sa dve vezane trojke Jakovljevića, uz po dvojku Vujkovića i Papića, Radnički stigao do dvocifrene prednosti (33:23) koja je, već smo pomenuli, na poluvremenu iznosila i rekordnih 12 (41:29)

futog1

Igra crno-belih počela je da “štuca” u trećoj četvrtini kada su gosti presingom na bekove Radničkog, još pre uručenja lopte u teren, dobrano poremetili linije našeg tima. U napadu Radnički nije umeo da iskoristi to što je već po isteku drugog minuta nastavka Futog oteran u bonus, tako da su gosti polovinom pomenute deonice stigli na samo tri poena zaostatka (43:46).

Košem pod faulom (uz realizovano bacanje) Zafirovića Radnički se odlepio na 49:43.  Isti igrač pogodio je trojku, kada je Futog, po drugi put opasno zapretio, i vratio Radnički na plus sedam – 66:59.

Treći atak gostiju, doneo je i rezultatski preokret.

Dva, čini se, olako dosuđena faula Jakovljeviću uz (isto tako) po tehničku, posle svakog, najpre Zafiroviću, a potom i treneru Toplaoviću omogućila su gostima (ukupno) šest penala i dva “ekstra napada, za seriju od 8:0 i vođstvo od 67:66, prvo posle, prve četvrtine.

A ubrzo zatim dogodio se i konačni rasplet, opisan u prvom pasusu izveštaja.

Najefikasniji u Radničkom sa 19 poena (13 u prvom poluvremenu) bio je Jakovljević. Samardžić je ubacio 13, Zafirović i Mujković imali su po 11, jedan manje Vujković, 8 je imao Papić, dok se Stiković i Petrović nisu upisali u strelce. Bogdanović i Rajković nisu igrali.

Radnički posle devet kola ima samo jednu pobedu. U sledećem susretu gostuje Sremu iz Sremske Mitrovice koji ima 6 pobeda i 2 poraza i trenutno je treći.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.