Radnički na koti “4”

rad-top

Košarkaši Radničkog savladali su Topolu 81:74 u 22. kolu Prve srpske lige – grupa Sever i izbili na poziciju broj četiri, na isto toliko utakmica pre kraja prvenstva.

Utakmica je definitivno rešena na nekih 15-ak sekundi pre kraja kada je Zafirović pogodio jedno bacanje za 79:74, a gosti potom promašili napad (pa je ostalo dovoljno vremena da pobedu poenima “overi” Seke u kontri “tri-na-nula”).

Kada je početkom druge četvrtine Radnički poveo 35:20, činilo se da će izabranici trenera Bojana Đurašinova na nedeljni ručak (igralo se u terminu, španske Endesa lige –  12h) stići uz dva rutinski upisana boda. Međutim, ostatak susreta odvijao se po drugačijem scenariju.

rad-top2

Gosti su serijom 11:0, uhvatili priključak (31:35), a tokom treće četvrtine došli i do prednosti – 51:48.

Promena u odbrani Radničkog (zona 2-3), zaustavila je nalet Topole, a poenima Vujkovića (2) i Zafirovića (3), domaći su ponovo poveli (53:51), da bi Grujević (4 poena), Zafirović (2) i Papić (2) uvećali prednost na 61:53.

Ipak, sredinom četvrte deonice gosti su ponovo “zakuvali” smanjivši na 70:66. Radnički je u dva navrata još morao da odbija napade ekipe sa severa Bačke, trojkom Papića za 73:66, a onda i poenima Grujevića za 77:70, na minut i deset sekundi pre kraja.

U četrnastoj pobedi u sezoni Radnički je imao čak šest igrača koji su postigli dvocifren broj poena. Najviše je ubeležio Predrag Grujević – 14 (6 skokova). Trio sa po 12 činili su Papić, Zafirović i Samardžić (koji je bio košgeterski odličan u prvoj deonici, ubacivši čak 10). Vujković je imao 11 uz veoma dobro popunjene i ostale statističke kolone – 7 u onoj gde se broje skokovi, uz recku manje kada su uspešna dodavanja u pitanju. Zapaženu rolu imao je i Petrović, postigao 11 poena (3 trojke, jdna je na snimku ispod). Seke je imao 5, a Bogdanović i Nikolić po 2.

U sledećem kolu Radnički gostuje Staroj Pazovi, koja se bori za opstanak (6 pobeda, 17 poraza).

 

Related posts