radop4547

Radnički – Opovo 45:47

Pioniri Radničkog poraženi su od Opova 45:47 u utakmici 10. kola Lige Južnog Banata za igrače do 15 godina koja je rešavala pitanje prvaka iste.

Iako je od prve četvrtine (i vođstva 6:4) konstantno bio u rezultatskom zaostatku, Radnički je na kraju imao četrnaest sekundi da izbori (bar produžetak), ali lopta posle šuta Teodora Paića za tri poena nije prošla kroz obruč.

Radnički je do poluvremena (25:25) uspeo da stigne manjak od osam poena (10:18) s kraja prve četvrtine, ali je “prazan hod” (od gotovo osam minuta) tokom treće i početkom četvrte deonice, kada je postigao svega tri poena u velikoj meri uticao na konačan ishod susreta.

Na tri i po minuta pre kraja, gosti su imali vođstvo – 41:33, ali se nakon izlaska njihovog najboljeg igrača – Legetića (broj 6) u njihovoj igri pojavio veliki broj pukotina, pogotovo pri prenosu lopte u polje Radničkog. Presing koji je postavio trener Cvetković doneo je dosta osvojenih lopti, ali je realizacija naših igrača bila veoma slaba (dešavalo se da u jednom napadu šutnu i po četiri puta, a da rezultat ostane ne promenjen; uz to od 8 penala u finišu pogođena su svega dva).

druga

Radnički je u život vratio najmlađi igrač u postavi – Aleksa Blagojević, koji je pogodio dve trojke i smanjio prednost na četiri poena zaostatka 39:43, da bi potpunu priliku za povratak imali na 14 sekundi pre kraja kada je sudija Savić dosudio nesportsku Panteliću (na 44:47).

Radnički (koji je danas igrao bez Škrbića) ima 5 pobeda i 2 poraza (oba od Opova) i do kraja prvenstva igra još protiv Družine Kozlovac u Crepaji.