123

Radnički “prosuo” 19 viška

Kada je Nenad Zafirović pogodio trojku u finišu treće četvrtine koja je Radničkom donela rekordnih 19 razlike (54:35) činilo se da je pred crno-belima još rutinskih deset minuta, nakon kojih će upisati drugu pobedu iz pet mečeva i krenuti ka sredini tabele srpskoligaškog severa. Međutim…

Od tog trenutka na parketu Hale sportova u Kovinu igrala je samo jedna ekipa. Gostujuća. Iz Vrbasa. Radnički je u poslednjoj četvrtini ubacio samo osam poena, a kontra-ritam u koji su upali crno-beli (uz preveliku nervozu) nastavljen je i u produžetku, pa su gosti slavili pobedu od 72:69 (64:64 u regularnom delu).

Poslednji egal Radnički je imao poenima Nenada Grujevića za 68:68, onda je Vujković pogodio jedno od dva bacanja na 52 sekunde pre kraja (69:70), a kada je Marinković (Vrbas, broj 13) ubacio oba penala, semafor je beležio 69:72, tako da je domaći tim “u životu” ostavljala samo trojka.

Utakmicu su u još jedan produžetak pokušali da uvedu Papić i Nenad Grujević, ali njihovi šutevi za tri poena nisu bili precizni.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Mujković sa 20 poena. Papić je postigao 13, Jakovljević 9, Nenad Grujević 8, brat mu Predrag 7, a u strelce su se još upisali i Samardžić (5),  Zafirović (3), Petrović (3) i Vujković 1.

Radnički posle pet kola ima pobedu i četiri poraza, koliko i Topola. Na jednoj pobedi je i Kris Kros (koji ima utakmicu manje), dok je poslednji Dunav iz Apatina sa svih pet poraza.