naslovna

Radnički startovao pobedom

Košarkaši Radničkog startovali su pobedom u Letnjoj ligi – Banat jug (Grupa A). Oni su danas u Kovinu u trećem kolu (utakmica prvog im je odložena, dok su u drugom bili slobodni) savladali Jedinstvo rezultatom 77:50.

Tim iz Kačareva rezultatski priključak držao je samo u prvih pet minuta susreta kada je semafor beležio po četvorku na obe strane. Serija 16:0 koju su kreirali poenima Papić, Stiković, Divnić i Bogdanović, uz odbranu koja je goste skoro osam minuta držala bez postignutog ponea otvorila je našem timu put ka pobedi.

prva

Radnički je do poluvremena imao 24 poena prednosti (37:13) uz 8 od 11 igrača upisanih u listi strelaca.

Najbolji period igre Jedinstvo je imalo tokom treće četrvtine koju su predvođeni košgeterski raspoloženim Grgovskim (broj 14) dobili sa 21:15 (uz 13 poena pomenutog igrača u ovom periodu igre).

U poslednjoj četvrtini trener Topalović je ponovo na teren vratio Papića i Vujkovića, pa je Radnički stigao do rekordnih 29 poena prednosti.

Najefikasniji u našem timu bio je Papić sa 22 poena. Seke je imao 12. Poen manje Vujković, a dvocifren je bio i Divnić (10). Stiković je upisao 7, Bogdanović 5, Milenković 4, a Mijajilović 2.

dva

Radnički, koji u ovoj ligi nastupa gotovo sa juniorskim sastavom i takmiči se van konkurencije, u sledećem kolu gostuje u Starčevu domaćem Borcu (oni su jedna od tri ekipe, uz Družinu Kozlovac iz Crepaje i Mladost iz Omoljice koje konkurišu za plasman u Drugu srpsku ligu; dok se Jedinstvo kao i naš tim takmiči van konkurencije).