Radnički – Sveti Đorđe 94:101

druga

Nesportska lična greška dosuđena Nemanji Stikoviću na 11 sekundi pre kraja susreta i vođstva Svetog Đorđa 96:94, otvorila je put gostima ka pobedi u 14. kolu utakmice Prve srpske lige, odigrane večeras (27. januar) u Hali sportova u Kovinu. Najpre ubačeno jedno bacanje, a potom još dva iz dodatnog napada (koji sleduje posle ovakvog faula), odveli su goste na pet viška, a nakon što je Nikolić (Aleksandar) promašio za tri poena bilo je jasno da će Radnički pretrpeti još jedan poraz (konačan rezultat 94:101).

Dva tima, u susretu koji je obeležila igra na mahove i poeni u serijama, smenjivala su se u vođstvu sve do 26. minuta kada je viđena, ispostavilo se i poslednja promena, odnosno kada  su gosti iz Žitišta poveli 58:56. Pre toga Radnički je uspeo da nadoknadi minus od sedam poena (34:41) u kojem je bio sredinom druge četvrtine i pretvori ga u višak od pet (54:49), ali i da propusti šansu da još više uveća prednost na svom kontu jer je pri ovom rezultatu promašio tri penala i dva napada.

Na žalost, “pet viška” crno-belih bili su kratkog veka, gosti pre svega trojkama stižu do pomenutih 58:56, a ubrzo zatim i do rekordnih, u tom trenutku, devet plusa (69:60), nakon što je svirana tehnička (zbog “flopinga”) Papiću.

caksi

Serija gostiju trajala je sve do sredine poslednje deonice kada su došli do maksimalnih 14 razlike (87:73), a kada se činilo da će uslediti rutinska završnica, domaći su je odveli u neizvesnu. Papić je najpre pogodio trojku, a potom iznudio i nesportsku dovljno da prepolovi prednost Svetog Đorđa (82:89), a onda su, takođe trojkama, najpre kapiten Zafirović (na 26 sekundi pre kraja) za 89:93 i Mujković za 94:96 (na 12 sekundi pre kraja), “naterali” deo publike koji je kreuo ka izlazu da se vrati u halu.

Potom je usledila situacija s početka izveštaja kada je Stikoviću dosuđena nesportska, koja je goste odvela na nedostižnih pet poena prednosti.

Najefikasniji u Radničkom bio je Jakov Papić sa 22 poena. Dva manje ubacio je imenjak mu Samardžić. Jakovljević je imao 16, polovinu od toga već posle prvih deset minuta. Kapiten Zafirović 15, Mujković 11, Nikolić 6, a Bogdanović i Stiković po 2.

treca

Sveti Đorđe ima polovičan skor pobeda i poraza posle 14 kola, dok je Radnički ostao na jednoj pobedi. Loša vest, u već i onako teškoj situaciju po crno-bele, je pobeda Dunava nad Sremom  78:76, tako da, ukoliko ligu napuštaju dve ekipe, naš tim ima 3 pobede manje od Apatinaca koji su prvi iznad crte ostanka u Prvoj srpskoj ligi.

U sledećem kolu Radnički igra ponovo pred svojom publikom, a dočekuje Jedinstvo Novi Bečej, koje ima 5 poebda i 8 poraza.

 

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.