Rajković: Pobeda košarke

grupa23

“Našem klubu pripala je velika čast, ali i obaveza da na najbolji mogući način organizuje završni turnir U-15 pionira OKS Pančevo. Posebno nas raduje činjenica da je Košarkaški savez Vojvodine u konkurenciji Vršca i Pančeva, koji su takođe podneli zahtev za organizacijom ovog turnira, izabrao KK Radnički i naš grad Kovin.

Sudeći po pozitivnim utiscima svih učesnika turnira, gostiju iz Saveza, navijača i prijatelja kluba, mislim da možemo biti neskromni i reći da je turnir protekao u najboljem redu” – kaže predsednik Košarkaškog kluba Radnički Kovin Slobodan Rajković, po završetku Kvalifikacionog turnira za Kvalitetnu ligu Vojvodine koji je od 11. do 13. novembra održan u našem gradu.

boba1
Najbolji igrač turnira – Pavle Radić iz Kris Krosa i predsednik Košarkaškog kluba Radnički Kovin Slobodan Rajković

“Glavni razlog organizovanja turnira, pored želje za daljom afirmacijom košarke u Kovinu gde se trenutno košarkom bavi preko 100 igrača različitog uzrasta, bila je želja Uprave kluba da predstavi svoju pionirsku selekciju koja je u prethodnom periodu pokazala izuzetan napredak i na koju je klub ponosan. U pitanju je grupa dečaka koji su na okupu već nekoliko godina i koja je ove godine počela da beleži odlične rezultate i veliki napredak u igri.

Nažalost, naši dečaci zajedno sa svojim trenerom Cvetkovićem nisu uspeli da se kvalifikuju u Kvalitetnu ligu Vojvodine, ali su u svakoj utakmici pokazali da se ravnopravno mogu boriti sa ekipama čije se seniorske ekipe takmiče u 1.ligi Srbije. Sa tim dečacima, budućnost našeg kluba je sigurna i dugoročni planovi za uspehom našeg kluba u velikoj meri se baziraju upravo na toj selekciji.
Želeo bih da se na kraju zahvalim svim članovima i prijateljima kluba koji su pomogli i učestvovali u organizaciji turnira, a posebno Sporstkom savezu Kovina koji nam je, kao i u više puta do sada, u velikoj meri pomogao” – rekao je Rajković.

Related posts