prva

Šuput: Nadam se da je publika uživala

U derbiju trećeg kola Prve srpske lige, Dunav 2014 je savladao Radnički 73:62 i tako zadržao maksimalan učinak kada je u pitanju broj pobeda. Čestitke na trijumfu. Kakvi su prvi utisci, neposredno po završetku utakmice?

Hvala na čestitkama. Mislim da je bila lepa utakmica, iako je postignuto malo poena. Nadam se da je publika uživala – kaže Predrag Šuput, košarkaš apatinskog tima, za klupski sajt Radničkog iz Kovina.Mislim da smo fizički spremnija ekipa i da je to odlučilo pobednika večeras. Uopšte mislim da je fizička sprema, možda, i najbitniji faktor u ovakvim ligama. I prošle godine u Drugoj srpskoj mi smo na taj način osvojili ligu. Teško je izdržati stalan pritisak i udvajanja i iskusnim igračima, ako nisu dobro fizički spremni.

Od početka smo ušli agresivno, imali smo dobar protok lopte, dobar šut… Imam malu zamerku mojim saigračima, da li to da pripišem mladosti ili ne… mladi su, ali ne slušaju…zbog toga puno izgubljenih lopti na bezveze. Nismo se snašli jedno vreme kada je domaćin promenio odbranu, pa sam morao da prevodim loptu, što se kaže, da je spustim na zemlju.

Naravno čestitke domaćinu na prikazanoj igri. Imate iskusnu ekipu, umeju da igraju. Falio vam je jedan igrač spolja večeras, da pomogne i rastereti u reketu Rnića i “dvanaesticu” (Grujević).

suput2

Kakve su ambicije Apatina u prvenstvu?

– Finansijska situacija u velikoj meri diktira ambicije. Prva B je duplo, ako ne i trostruko skuplja od ove u kojoj sada igramo. Relativno svi timovi su blizu, sve je u Vojvodini, nama je, eto, Kovin najdalje gostovanje. U višem rangu su putovanja duža od ovih tri sata do Kovina.

Mi smo ove godine baš ozbiljno ušli. Podigli na viši nivo. Uz mene tu su još petorica igrača sa strane, koji rade i treniraju profesionalno i kažem još jednom, mislim da smo na to večeras i dobili utakmicu.

Koliko će publika u Srbiji moći još da gleda Predraga Šuputa na terenu?

(smeh)…Ulazim u 40-u polako… videćemo. Tu sam da pomognem mlađim igračima da stasaju. Prihvatili su me jako dobro. Mislim da je ova liga idealna za razvoj mladih igrača, koji mogu da napreduju uz jednog do dva iskusna igrača u petorci.

Trudim se da održim kondiciju, treniram, držim teretanu, a i kako kažu, šta drugo raditi u životu, nego ostati u sportu.

suput1

Predrag Šuput rođen je 1. juna 1977 godine u Gospiću. Karijeru je počeo da gradi u KK Apatinu i Vrbasu, da bi u Spartaku iz Subotice počeo da se afirmiše (2000. godina). Sa timom iz Subotice ušao u Prvu saveznu ligu (SR Jugoslavije). Tri godine kasnije prelazi u Vojvodinu, potom u Partizan (sa kojim u dve sezone, osvaja dve titule državnog prvaka), potom prelazi u Hemofarm, a onda u nemački Bamberg gde u pet sezona osvaja tri titule nacionalnog šampiona. 2012. godine potpisao je ugovor sa Cedevitom (koju predvodi u prvoj evroligaškoj sezoni u istoriji kluba).