u17kadetvs vrsac

U 17: Kadeti u finalu plej ofa “jure” minus 9 iz Inđije (utorak, 19h)

Kadeti Radničkog (selekcija do 17 godina) ugostiće sutra (2.april, 19h) u hali Osnovne škole “Đura Jakšić” vršnjake iz Železničar Star Basketa u revanš susretu finala plej-ofa. U prvoj utakmici odigrajnoj pretposednjeg vikenda marta u Inđiji domaćin je slavio pobedu – 66:57. Odlučujuća prednost napravljena je tokom trećeg perioda koji je pripao Železničaru – 19:9.

Inače, ova dva tima završila su prvi deo takmičenja na liderskim pozicijama regionalnih grupa. Radnički je bio prvi u Banatu, a Železničar u Sremu.

“Očekujem da će sutrašnja utakmica biti veoma neizvesna kada je u pitanju konačan ishod i da svaki detalj može da je ‘prelomi’. Naše je da svih 40 minuta budemo agresivni u odbrani i da damo 110 posto naših mogućnosti, tako da, nadam se, ni rezultat neće izostati” – kaže Marko Mlinar kapiten crno-belog tima.

Očekujem dobar rezultat po nas u sutrašnjoj utakmici. Neće biti lako doći do pobede, ali sa pojačanom agresivnošću u odbrani, verujem da ćemo uspeti da obezbedimo željeni rezultate. Ne smemo se štedeti ni u jednom treuntku, već moramo biti na maksimalnom nivou tokom svih 40 minuta” – smatra Nikola Mitić.

 “Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i revanširati im se za poraz u Inđiji. Kompletni smo za razliku od prvog meča kada smo bili oslabljeni u centarskoj liniji. Uz naš maksimum na parketu i pomoć publike sa tribina, verujem da možemo do pobede, tako da bih ovu priliku iskoristio i da pozovem ljubitelje košarke da dođu u halu u što većem broju da nas podrže u najbitnijoj utakmici sezone” – reči su Teodora Papića, kadeta Radničkog.
 cege
“Voleo bih da pobedimo ekipu Inđije i mislim da imamo snage i znanja za tako nešto, uprkos porazu od pre desetak dana. Pobedničke ekipe ne postoje, jer svako nekada mora i da izgubi…. Ali za mene kao trenera pobednički su samo oni timovi koji se svim snagama i energijom bore za pobedu! Ako se tako budemo ponašali, mislim da ćemo biti pobednici ne samo u utorak uveče. Ustvari, ubeđen sam u to!!! – kaže Vladimir Cvetković, šef struke, Radničkog.