U13: Radnički – Virtus 42:48

u131

Pioniri Radničkog (igrači do 13 godina) poraženi su minulog vikenda u Kovinu od Virtusa iz Pančeva 42:48 u šestom kolu KSV Banat grupa B.

Najmlađa takmičarska generacija crno-belih vodila je posle prve četvrtine 15:13, da bi potom gosti preuzeli vođstvo (drugi period igre rešili u svoju korist 17:9), koje su kontrolisali do kraja utakmice. Pančevci su uglavnom vodili između 6 i 10 poena prednosti, a Radnički je u dva napada u samom finišu, šutevima koji su završavali na 30 odnosno 13 sekundi pre kraja utakmice, imao prilike da se približi na četiri poena minusa, međutim oba pokušaja, na žalost svih, koji su bodrili momke trenera Jeremića, nisu donela promenu rezultata na semaforu.

Radnički: Bugarin, Jadžić, Filipović, Zlatanović, Matić, Rnić, Popović, Glavonić, Đinović, Hablik, Džunić, Divac.

u13

Da podsetimo, u ovom uzrastu igra se 4×8 minuta. A u prve dve četvrtine nema izmena, već petorke koje su započele i završavaju četvrtinu. Takođe, igrači koji su igrali tokom prvih osam minuta, nemaju pravo da se nađu na terenu u narednom periodu igre (i obrnuto).

Generacija do 13 godina do sada je odigrala četiri utakmice. Uz ovaj ima poraze i od Kris Krosa u Kovinu (23:83), Tamiša 1 u Pančevu (46:21), odnosno pobedu u gostima nad Tamišom 3 30:25.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.