radnicki-inmonte

U15: Radnički – In Monte 49:67

Pioniri Radničkog (selekcija do 15 godina) poražena je na domaćem parketu (10. februara) od ekipe In Monte 49:67 u 13. kolu Regionalne lige Banata.

Radnički je imao vođstvo samo na početku susreta 5:0 (Spremo 2 i Lakićević 3), da bi gosti serijom 16:0 došli do prednosti, koji nisu ispuštali do kraja utakmice.

Naš tim je još jednom trojkom Lakićevića (najefikasnijeg igrača u timu trenera Jeremića – postigao 27 poena), početkom druge četvrtine prišao na dva poena zaostatka – 15:17, što se kasnije ispostavilo, bio i najmanji zaostatak u preostalom delu susreta. Nova serija, visinski i fizički dominantnijih, protivnika do poluvremena je ponovo vratila dvocifrenu prednost na stranu Vrščana – 36:22, koji do kraja susreta nisu dozvolili domaćem sastavu da je svede na domen jedne cifre i vrati utakmici rezultatsku neizvesnost.

inmonte3

Radnički: Šušuljić, Lakićević, Pušonjić, Stođić, Zarija, Ranislavić, Mohora, spremo, Perišić, Dokljan, Ćirić, Vakić.

Radničkom je ovo bio osmi poraz u prethodnih 9 utakmica.

Ekipa iz Vršca koja je osnovana krajem 2016. godine (osnivači poznata košarkaška imena ovog grada Željko “Struja” Lukajić, koji je jednom prilikom izjavio “Da deca ne ganjaju pokemone nego loptu”, Dušan Gvozdić i Miljan Ivanović), ima 4 pobede i 5 poraza. (Inače, InMonte, na latinskom, znači “Na bregu”).

Na tabeli vodi Kris Kros sa 9 pobeda. Jednu manje ima Borac Starčevo, Mladost Omoljica i Opovo imaju po 6, InMonte 4, Radnički 1, dok je Tamiš bez trijumfa.

radnicki-inmonte 2