Crno-beli jedni neporaženi tim lige, Virtus – Radnički 74:78

Košarkaši Radničkog savladali su juče (subota, 31. oktobar)  Virtus u Pančevu 78:74 i posle petog kola jedina su neporažena ekipa lige – D grupe II Srpske košarkaške divizije  sever.

Gotovo svi iz tabora Dobrovoljaca  prognozirali su tvrdu i neizvesnu utakmicu koju će rešiti „lopta ili dve“ i ispostavilo se da su bili u pravu, iako je pančevači sastav imao rekordnih sedam viška početkom treće četvrtine, a naš sastav 11 u uvodnom periodu finalne deonice (55:66 nakon poena Marka Bogdanovića).

Na oko 2 i po minuta pre kraja Radnički je imao deset viška (72:62), ali su domaći najpre pogodili trojku za „minus 7“ , a onda u dva navrata (posle izgubljenih lopti igrača našeg tima) prilazili na četiri poena zaostatka. Oba puta „juriše“ Pančevaca odbijao je dvojac Marko BogdanovićJakov Papić, vraćajući prednost našeg tima na šest viška (74:68 i 77:71). Prvi je pogađao za dva poena, a drugi je to činio sa linije penala.

Najefikasniji u Radničkom bio je Jakov Papić – 30 poena. Marko Bogdanović je „brojao“ do 19, Anušić je imao 11, Lakićević i Bibić po 6, Samardžić 4, a Milosavljević 2.

Posle utakmice trener Radničkog Vladimir Cvetković čestitao je igračima na pobedi i pristupu koji su imali tokom svih 40 minuta. Cvetković je takođe rekao da je „ekipa pokazala karakter jer je uspela da se vrati u utakmicu posle zaostatka od sedam razlike iz treće četvrtine i da je jako zadovoljan kako je funkcionisalo udvajanje najboljeg igrača Virtusa Kočevara“.

Radnički u sledećem kolu dočekuje Neolit iz Starčeva koji je bez pobede u četiri utakmice (danas, nedelja, 1. novembar igra u Plandištu protiv Agrobanata).

foto: Teodor Papić

error: Content is protected !!