Cvetković i Papić: Zasluženo i neočekivano ubedljivo

„Najpre, sve čestitke igračima na pobedi.  Treneri su retko kada zadovoljni kako im je ekipa igrala, čak i kada se pobeđuje.  Međutim,  analizirajući utakmicu moram da kažem da smo stvarno bili tim, da su svi igrači (i oni sa klupe ) na pravi način svoje kvalitete stavili u funkciju tima.

Ovako trebamo uvek da igramo – motivisano i maksimalno angažovano. Ako mogu da uporedim – ova liga je kao maraton.  Dakle, treba nastaviti u ovom ritmu i sa ovakvim odnosom da bi stigli do našeg zajednickog cilja! A tek smo na pola puta“,  kaže Vladimir Cvetković, trener Radničkog, nakon pobede nad Virtusom u Kovinu rezultaom 86:66 u utakmici dvanaestog kola Druge srpske lige sever – Grupa D i jednom od derbija prvenstva.

Na pitanje da li je očekivao ovako ubedljivu pobedu strateg crno-belih, iskreno priznaje:

„Ne, ni u snu nisam očekivao ovoliku razliku na kraju. Pobede sam bio svestan možda tek na dva minuta pred kraj, s obzirom da znam koliko je košarka puna preokreta, a da Virtus ima igrače koji mogu da ubace u serijama i naprave problem.“

Najefiksaniji u taboru Radničkog bio je Jakov Papić koji je ubacio 26 poena (5od6 za 1poen, 9od15 za 2 poena i 1od2 za 3poena, uz 4 skoka i 2 asistencije).

„Prvo bih čestitao protivniku na fer i korektnoj borbi. Mislim da je ključ ove pobede bila naša agresivna odbrana, na čelu sa Samardžićem i Bogdanovićem. Trener Cvetković nas je odlično motivisao i pripremio za ovu utakmicu.

Iskreno, nisam očekivao da ćemo pobediti 20 razlike.

Drago mi je da je i cela klupa iskoristila svoje minute. Pohvalio bih Aleksu Lakićevića i Uroša Pušonjića koji vredno rade i napreduju kroz celu ovu sezonu i koji maksimalno koriste svoje minute. 

I da, zahvalio bih se i svojim kolegama sa posla koji menjaju smene i prave mi raspored da stignem na svaku utakmicu.“, kaže Jakov Papić „sedmica“ popularnih Dobrovoljaca, lidera na tabeli D grupe koji su u 10 odigranih utakmica zabeležili devet pobeda.

error: Content is protected !!