Cvetkoviću, Dragiću, Pušonjiću i kadetima nagrade Sportskog saveza za najbolje u 2021.

Vladimir Cvetković, Željko Dragić, Uroš Pušonjić i kadetska selekcija našeg tima dobitnici su nagrada u tradicionalnom, 45. po redu, proglašenju Najuspešnijih u sportu Sportskog saveza opštine Kovine.

VLADIMIR CVETKOVIĆ – KK RADNIČKI KOVIN – NAJBOLjI TRENER OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Sa seniorskim sastavom Radničkog za malo mu je izmakla titula prvaka i plasman u Prvu srpsku ligu na kraju prošle sezone. Pitanje je kako bi se sve završilo da pančevački Virtus nije istupio iz lige i “obrisao” kovinskom sastavu dve pobede i sa prvog ga „gurnuo“ na treću poziciju na tabeli neposredno nakon početka plej-ofa.

U ovoj sezoni seniori Radničkog prvi su na tabeli Druge srpske lige posle prvog dela sezone sa 9 pobeda u isto toliko utakmica.

Sa kadetskim sastavom Radničkog načinio je jedan od najvećih usepha kluba u novijoj istoriji osvajanjem Regionalne lige Vojvodine na Finalnom F4 turniru u Vršcu. Kadeti Radničkog najpre su savladali Sloven iz Rume, a potom u finalu domaći Vršac.

Na ovom turniru dobio je i priznanje za najboljeg trenera.

ŽELjKO DRAGIĆ – KOŠARKAŠKI KLUB RADNIČKI KOVIN – SPORTSKI RADNIK OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Rođen je 26. januara 1974. godine. U sportu je 35 godina, kao aktivan igrač, a zatim trener i sportski radnik.

Počeo je kao rukometni golman Radničkog iz Kovina 1986. godine, potom je, osam godina kasnije prešao među košarkaše (igrao je za Radnički Kovin i Proleter iz Mramorka), da bi se zatim pridružio ŽKK Kovinu u kojem je proveo 16 godina – najpre kao trener mlađih selekcija, a onda kao sekretar kluba.

Ulogu popularnog tehnika od 2016. godina obavlja i u Muškom košarkaškom klubu Radnički i kao „čovek iz senke“ čini da odlasci na gostovanja i domaćinstva svih selekcija Košarkaškog kluba Radnički protiču besprekorno i na najvišem nivou.

UROŠ PUŠONjIĆ – KOŠARKAŠKI KLUB RADNIČKI KOVIN – PERSPEKTIVNI SPORTISTA OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

Rođen je 13. avgusta 2005. godine. Učenik je druge godine kovinske gimnazije „Branko Radičević“.

U sezoni za nama bio je jedan od glavnih igrača kadetske selekcije koja je u Vršcu na završnom (F4) turniru Regionalne lige Vojvodine osvojila prvo mesto. Mladi košarkaši Radničkog su u polufinalu savladali Sloven iz Rume rezultatom 82:67 i naneli mu prvi poraz u sezoni, da bi potom u finalu bili bolji i od domaćeg Vršca 69:62, u utakmici u kojoj je ubacio 14 poena.

Sve bitiniju ulogu i više minuta dobija i u seniorskom sastavu.

KADETSKA SELEKCIJA KOŠARKAŠKOG KLUBA RADNIČKI KOVIN – PERSPEKTIVNA EKIPA OPŠTINE KOVIN ZA 2021. GODINU

U sezoni okončanoj krajem aprila minule godine ostvarili su jedan od najvećih uspeha mlađih klupskih selekcija, u novijoj istoriji kluba, trijumfom u Regionalnoj ligi Vojvodine.

Na finalnom turniru održanom u vršačkom „Milenijumu“ na kojem su mesto obezbedile četiri najbolje ekipe ligaškog dela najpre su u polufinalu savladali Sloven rezultatom 82:67 (timu iz Rume to je bio prvi poraz u sezoni), dok su u finalu bili bolji od domaćeg Vršca rezultatom 69:62.

U kategoriji sportskih nada, priznanja su dobili: Vojin Kovačević, Viktor Vučić, Uroš Rnić i Vukašin Marković.

error: Content is protected !!