Dinamo – Radnički (petak, 20.45h)

Utakmicom između našeg Radničkog i Dinama koja je zakazana za 20.45h u petak 25. februara u sali Osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj u Pančevu biće otvoreno 13. kolo Druge srpske lige – Jug.

Radnički je lider na tabeli i u predhodnih 12 kola upisao je isto toliko pobeda uz nesvakidašnji kuriozitet da je tri poslednje na domaćem terenu (protiv Jadrana, Vojke i Partizana iz Šida), dobio službenim rezultatom, odnosno sa po 20:0.

Sutrašnji domaćin je treći na tabeli sa skorom od 7 pobeda i 5 poraza. Pobednički  niz od tri trijumfa Pančevaca prekinut je u vikendu zanama u Plandištu gde ih domaći Agrobanat ubedljivo porazio 84:64.

U prvom delu prvenstva Radnički je pobedio Dinamo rezultatom 83:51, a izabranici trenera Cvetkovića veoma ubedljivi bili su tokom dve neparne četvrtine koje su rešili u svoju korist – 26:13 i 27:8.

„Očekujem tešku i zahtevnu utakmicu. Biće to jako nezgodno  gostovanje. Međutim, imamo kvalitet, a i iskustvo iz ubedljive pobede nad sutrašnjim protivnikom sa utakmice iz prvog dela sezone koja je odigrana u Kovinu .

U toj utakmici smo, da podsetim, primili svega 51 poen. Mislim da je svakome ovaj podatak dovoljan da uvidi kako treba da pristupimo utakmici i ovaj put“, jasan je strateg crno-belih Vladimir Cvetković.

Slično razmišlja i crno-bela desetka, Boris Mujković:

„Očekuje nas teška utakmica u Pančevu. Dinamo je dobra ekipa, sa puno mladih, spremnih igraca. Ipak, mislim da smo mi favoriti i da je sve u našim rukama. Mi ćemo, kao i uvek, dati sve od sebe da to i dokažemo i budemo još bliži ulasku u viši rang.“

Preostali parovi ovog kola: Šimanovci – Opovo, Jedinstvo – Agrobanat, Partizan – Jadran i Ru koš – Vojka.

error: Content is protected !!