Doborvoljci „preplivali“ Dunav

Košarkaši Radničkog savladali su Dunav u Apatinu rezultatom 75:53 u utakmici četvrtog kola A grupe Prve lige sever, koja je odigrana u petak  na parketu hale Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“.

Tim trenera Vladimira Cvetkovića nakon prve četvrtine imao je četiri poena prednosti (15:11) koju je na poluvremenu uvećao za još jedanaest poena (39:24). U trećoj četvrtini je Radnički došao prvi put do 22 poena viška (54:32), koje su domaći do isteka perioda smanjili serijom (12:1) na 55:44. Ipak, ispostavilo se, kasnije da je to ujedno bio i poslednji nalet Dunava jer je u završnom periodu Radnički vratio prednost izgubljenu nakon pomenute serije domaćeg sastava s obzirom da mu je ova četvrtina pripala rezultatom 20:9.

Najefikasniji u Radničkom još jednom je bio Marko Bogdanović ovaj put sa 24 ubačena poena. Solomun je imao 14, Vujković 10, J.Papić 9, stariji centarsko-plejmekerski dvojac Grujević – Samardžić ubacio je po 6 poena, a mlađi  Pušonjić – Lakićević po 3.

„Naravno da sam zadovoljan pobedom i odnosom igrača prema zadacima koji su stavljeni pred njih. Iz dosadašnjih rezultata više je nego jasno da je odbrana naš trade-mark i pokazatelj kako treba da igramo ako želimo da pobeđujemo. Ako nastavimo da igramo na ovaj način i ovom energijom, ubeđen sam da će vreme koje dolazi biti vreme KK Radnički“, kaže Vladimir Cvetković, trner košarkaša Radničkog.

Radnički je u grupi timova koja deli drugo mesto sa skorom 3-1 (Sloven i Topola), ispred vodećeg Proletera. Vrbas je na 2-2, Dunav 1-3, a bez pobede su Srem i Stara Pazova.

Sledeći protivnik Radničkog je Vrbas u Kovinu.

(foto: arhiva)

error: Content is protected !!