Dobrovoljci do pobede i u Šidu, Partizan – Radnički 71:78

Košarkaši Radničkog upisali su danas i treću pobedu u isto toliko utakmica Druge srpske lige  – Grupa Jug. Tim trenera Vladimira Cvetkovića savladao je u Šidu domaći Partizan rezultatom 78:71.

Pitanje pobednika rešeno je, ispostavilo se, na oko dva minuta pre kraja kada je Radnički na pet viška (76:71)  „odlepio“ dvojkom Luka Anušić, da bi nakon promašenog šuta domaćih van linije 6.75m, Mujković oba puta bio precizan sa linije penala za konačnih 78:71.

Radnički se kao i protiv Ru-koša u prethodnom kolu „tražio“ tokom prve četvrtine koju su domaći posle 10:2 na otvaranju, rešili u svoju korist rezultatom 19:17.

Najboljih deset minuta naš sastav na ovom susretu imao je u drugoj deonici koju je dobio sa 15 razlike viška – 21:6.

Najefikasniji u našem sastavu bio je  Mujković sa 23 poena. Anušić je ubacio 16, Jakov Papić jedan manje, dok je prvi meč u novoj sezoni Marko Bogdanović završio sa 12 poena. Uroš Pušonjić je imao 6 poena (3 blokade), Samardžić 5, a u strelce se još upisao i Aleksa Lakićević – 1.

Radnički, koji u sledećem kolu dočekuje Dinamo iz Pančeva, trenutno jedini ima 3-0 skor, a priliku da mu se pridruže sa indentičnim učinkom imaju Jadran (Golubinci) i Jedinstvo (Kačarevo), čije su utakmice protiv Ru-koša iz Rume i Šimanovaca u toku.

error: Content is protected !!