Dobrovoljci dočekuju Vrbas (nedelja, 18h)

Košarkaši Radničkog ugostiće pretposlednjeg dana oktobra od 18 sati u Hali sportova u Kovinu ekipu Vrbasa u utakmci petog kola Prve srpske lige Grupa A.

Radnički posle četiri odigrane utakmice ima tri pobede i poraz. Da podsetimo, posle poraza na startu prvenstva u Zrenjaninu od Proletera tim trenra Vladimira Cvetkovića savladao je Staru Pazovu (90:64), Sloven (64:62) i Dunav (75:53) što ga trenutno svrstava u triling timova koji dele drugo mesto sa istovetnim skorom (uz Sloven i Topolu).

„Utakmica protiv Apatina pokazala je da smo, po mom mišljenju, idealna kombinacija iskustva i mladosti. Međutim, još uvijek tražimo balans na terenu kako bismo smanjili velike oscilacije. Govorio sam prethodnih sezona da smo mi ekipa za Prvu srpsku ligu, a rezultati govore tome u prilog. Imamo prednosti koje treba iskoristiti na pravi način protiv  Vrbasa i uz pomoć navijača upisati jos jednu pobjedu. Treba vjerovati u ovu ekipu!“, kaže Jakov Samardžić, kreator igre crno-belog tima.

Vrbas je nakon ćetiri kola na polovičnom učinku. Savladao je Srem i Staru Pazovu u gostima, dok je oba puta poražen na domaćem terenu, najpre od Proletera 75:71, a potom i Slovena 68:64.

U ovom kolu, koje se igra u četiri dana, odigran je jedan susret u kojem je čekivano Proleter ubedljivo savladao Dunav 94:58. U trenutku pisanja teksta finiš je susreta u Rumi između Slovena i Topole. Sutra igraju Stara Pazova i Srem, dok kolo zatvaraju Radnički i Vrbas.

error: Content is protected !!