Dobrovoljci na 26 viška na premijeri pred domaćom publikom (Radnički – S.Pazova 90:64)

Košarkaši Radničkog savladali su Staru Pazovu 90:64 u premijernoj utakmici srpskoligaške košarke (divizije jedan) pred domaćim navijačima, koja se posle četiri godine pauze ponovo igra na parketu Osnovne škole „Đura Jakšić“.

Radnički je počeo da „lomi“ susret u svoju korist, ispostavilo se, u finišu treće četvrtine nakon tajm-auta koji je tražio trener Vladimir Cvetković pošto su gosti prvi put od starta drugog poluvremena bili u jednocifrenom minusu, kada je trojku ubacio igrač sa brojem 16 Mihaljica. Stara Pazova je tokom četiri minuta napravila seriju od 12:2 i od 55:38 došla do 57:50.

Odmah po tajm-autu, na oko 90 sekundi pre kraja četvrtine Radnički je odgovorio trojkom Lakićevića, onda je Pušonjić pogodio slobodno bacanje, da bi posle još jedne precizne „strele“ van linije 6.75m ovoga puta – Borisa Mujkovića crno-beli došli do četrnaest viška (64:50), a gosti odustali od zone 2-3.

Poslednji period igre sa šest vezanih poena otvorio je Uroš Pušonjić uz jedno efektno kucanje posle ukradene lopte i istrčane kontre „jedan na nula“ za 68:51, a prvi put Radnički je imao 20 poena viška nakon što je Samardžić efektno, iza leđa, pustio pas (u nazad) za Bogdanovića koji je u trku isporučio loptu u dno mreže za 74:54.

Na ovu seriju domaćih ekipa iz Stare Pazove nije imala odgovor. A do tada se uglavnom igralo po „copy/paste“ šablonu – u naletima. Radnički je stvarao prednost gosti je „topili“ i tako u krug skoro 30 minuta.

Susret je otvoren sa pet poena u nizu Marka Bogdanovića (jedno efektno zakucavanje i koš pod faulom za 5:0), da bi posle trojke Jakova Papića Radnički imao osam viška 12:4. Osam viška bilo je i po isteku desetog minuta s obzirom da je ostatak četvrtine odigran u egalu, pa je semafor beležio 22:14. Gotovo polovinu poena Radničkog postigao je Bogdanović – 10, a odličnu rolu imao je i Predrag Grujević, koji je, gotovo, neprimetno punio kolone, pa je u drugu četvrtinu preneo – 3 ponea, 5 skokova i 2 asistencije.

Posle dva minuta igre u drugoj deonici Radnički je bio na 33:19, a onda su serijom 9:0 uzvratili gosti (33:28), koji su potom imali napad da svedu prednost našeg tima na jedan posed lopte. To je prodorom pokušao da učini Mihaljica, međutim, „niotkuda“ pojavio se Grujević, izblokirao igrača gostujućeg sastava i tač-daun pasom u kontru izbacio Jakova Papića. Kapiten Radničkog je vešto iskoristio „na leđima“ igrača gostiju i uz koš iznudio nesportsku protivnika, tako da je posle pogođenog dodatnog bacanja za 36:28, Radnički imao i napad koji je realizovao Grujević. Poenima je prethodio šut Vujkovića s krila, koji nije ni stigao do obruča, ali se ispostavilo da je idealna asistencija za centra crno-belih.

Radnički je na poluvremenu imao dvanaest viška 45:33, a drugo poluvreme otovrio je mini-serijom tokom koje je prednost uvećao za još pet poena – odnosno, do već pomenutih 55:38. Poene tokom ovog naleta Radničkog postigli su: Solumun 4, Papić i Vujković po trojku, dok su sa linije penaqla polovično uspešni bili Marko Bogdanović i Uroš Pušonjić, obojica po 1 od 2.

Nakon nekompletnog drugog kola Topola i Sloven imaju po 2-0, Stara Pazova, Srem i Dunav 0-2, Radnički je na polovičnom učinku dok u sredu igraju Vrbas i Proleter (oba tima su pobedila u prvom kolu).

Najefikasniji u Radničkom bio je Marko Bogdanović koji je ubacio 26 poena (3 asistencije i skok). Jakov Papić je postigao 13 (4 skoka i asistencija), Uroš Pušonjić 12 (13 skokova i 3 asistencije), Solumun je imao 8 (uz jedan skok), koliko je ubacio i Mujković (skok i asistencija). Predrag Grujević je uz šest poena i 4 asistencije uhvatio 11 lopti (7 u napadu), a isti broj poena imao je i Jakov Samardžić (5 asistencija i dva skoka). Vujković je uz 3 poena imao 6 skokova i 2 asistencije, Lakićević jednu pogođenu trojku (dva skoka), a jedan precizan šut, uz asistenciju imao je i Ilija Sarmeš.

Radnički u sledećem kolu igra protiv Slovena iz Rume.

error: Content is protected !!