Još jedan ubedljiv trijumf kadeta, Radnički – Borac 85:34

Kadeti Radničkog upisali su i drugu ubedljivu pobedu na domaćem parketu u dva vikenda u Reginalnoj ligi za igrače do 17 godina. Posle Tamiša (68:47) prethodne nedelje, danas je savladan Borac iz Starčeva 85:34.

Radnički je posle dva minuta igre imao 8:0, a ništa bitnije nije se promenilo na parketu ni posle tajm-auta koji je zatražio trener gostiju. Prednost crno-belih neprestano je rasla do osmog minuta (18:0) kada je Borac prvi put probacio loptu kroz obruč (na šta se strateg Starčevaca zahvalio Bogu i prekrstio).

Tim trenera Cvetkovića je pomenuto seriju uglavnom gradio posle „lakih“ poena i gotovo preslikanog šablona – nakon što bi loptu pod našim košem skinuo Perišić, predao je Lakićeviću, a ovaj „tač-daun“ pasom sa košem spajao Ranislavića ili Kocića.

Prva četvrtina završena je rezultatom 25:7 za Radnički, a do poluvremena naš sastav je uvećao prednost za još 10 poena  (43:15).

Razlika u korist Radničkog rasla je do poslednjeg zvuka sirene, a rekordna je upravo zabeležena, konačnim rezultatom, najpre trojkom, a potom i realizovanim slobodnim bacanjem Dokljana za 85:34.

U sastavu Radničkog svih šest igrača koji su se upisali u strelce bili su dvocifreni. Lakićević je imao 18, Matić i Ransilavić po 16, Kocić i Dokljan po 12, a Perišić 11 poena. Igrali su još i Rnić, Divac i Zlatanović.

Radnički je ovom pobedom došao do polovičnog učinka posle šest odigranih utakmica.

Na tabeli vodi Opovo koje ima skor 6-3, Vršac je na 6-2, zatim sledi Tamiš sa 5-4. In Monte ima kao i Radnički tri pobede uz dve utakmice više, PBC je na 2-4, a Borac na 1-5.

U sledećem kolu Radnički bi trebalo da gostuje ekipi PBC 64 (prvog martovskog vikenda).

error: Content is protected !!