Kadeti na F4 turniru Regionalne lige

Kadetska selekcija našeg kluba (igrači do 17 godina) učestvovaće na Završnom turniru (F4)  Regionalne lige čiji je domaćin Vršac, a koji će biti održan u nedelju 25. aprila u hali „Milinenijum“.

„Meni kao treneru ovih momaka je samo važno da oni nastave sa ovakvim radom i odnosom prema košarci. Naravno i da uživaju dok se bave ovim, za mene, najlepšim sportom. Rezultati su samo posledica.

Prilika da učestvuješ na završnom turniru i osvojiš nešto se ne pruža svaki dan. Nismo favoriti, ali znam da imamo kvalitet da pobedimo svakoga.

KK Radnički ima lepu budućnost sa ovim igračima, a ja sam ubeđen da će vreme koje dolazi biti vreme u kojem će ovi momci dominirati i u seniorskom uzrastu“, kaže trener Radničkog Vladimir Cvetković.

Radnički je ligaški deo prvenstva završio na drugom mestu iza Vršca (domaćina turnira). Obe ekipe upisale su po 9 pobeda i po 3 poraza, ali je naš tim bio slabiji u međusobnim duelima (poraz u Kovinu 79:69 i pobeda u Vršcu 70:67).

U B grupi prvo mesto pripalo je Slovenu iz Rume bez poraza, dok je Železničar Star basket u 16 utakmica imao 13 pobeda.

Radnički se u polufinalu, kao drugi tim Grupe A, sastaje sa liderom Grupe B, Slovenom (12.30h) i ukoliko pobedi ići će na boljeg iz duela Vršac – Železničar i boriće se za trofej.

„Daćemo sve od sebe. Očekujem da osvojimo turnir   i nadam se da će tako biti i na terenu“, optimista je kreator igre crno-belih  Aleksa Lakićević.

„Očekujem pobedu protiv Slovena u polufinalu i  mislim da ako pobedimo Sloven onda možemo da pobedimo i ostale dve ekipe“, smatra Miloš Ranislavić košarkaš Radničkog.

 

error: Content is protected !!