Kadeti otvaraju vikend maraton (Radnički – Proleter, subota 14h)

Utakmicom između Radničkog i Proletera startovaće košarkaški vikend maraton u Hali sportova u našem gradu. Susret kadetskih selekcija zakazan je za subotu od 14 sati u okviru sedmog kola Regionalne lige za igrače do 17 godina. Pet sati kasnije (19h) na parketu će se naći seniori Radničkog i Dunava iz Apatina, dok će u matine terminu u nedelju (11h) najmlađa takmičarska selekcija našeg kluba (pioniri do 13 godina) dočekati vršnjake iz pančevačkog Tamiša.

Kadeti Radničkog u susret protiv Proletera iz Zrenjanina ulaze nakon ubedljivog poraza u Vršcu od istoimenog domaćina (71:29) i sastava koji je na maksimalnom učinku, a u četiri susreta (računajući i onaj sa Hajdukom koji se takmiči van konkurencije) rivale je u proseku savladao uz razliku nešto manju od 60 poena. Radnički je solidan otpor pružio tokom prve dve četvrtine koje je izgubio sa sedam, odnosno pet poena razlike.

Inače tim trenera Jadžića odigrao je do sada četiri utakmice. Pobedio je u jednom susretu i to upravo sutrašnjeg rivala. U Utakmici u Zrenjaninu koja je odigrana 22. oktobra Radnički je pobedio 63:44.

Proleter je odigrao utakmicu manje od našeg tima, a poražen je u sva tri navrata. Uz pomenuti od Radničkog izgubio je i od: Vršca 115:39 i Virtusa iz Pančeva 82:38.

Virtus vodi na tabeli sa skorom 3-1, Vršac je na 3-0, Radnički ima 1-3, a Proleter 0-3. Van konkurencije takmiči se Hajduk iz Kule.

 

error: Content is protected !!