Posle poraza u Rumi Radnički bez šansi za viši rang

Košarkaši Radničkog izgubili su u Rumi od Slovena rezultatom 93:75 i dva kola pre kraja takmičenja u plej-of grupi Druge srpske lige – sever i teoretski ostali bez šanse za plasman u viši rang.

Domaći sastav utakmicu je „prelomio“ u svoju korist tokom poslednje četvrtine koju je dobio rezultatom 29:18.

Radnički, koji je put Rume krenuo bez dva standardna startera Bogdanovića i Bibića i sve boljeg Milovanovića, uspeo je tokom prvog poluvremena da nadoknadi minus od 16 poena (16:32) i da u finišu druge četvrtine povede 37:36.

Međutim da je skraćena rotacija u Cvetkovićevom timu (i pored solidnog izdanja mlađih igrača) osetilo se tokom treće i četvrte deonice kada je Sloven počeo da gradi prednost koja mu je otvorila put ka osmoj pobedi.

Poene za Radnički postigli su: Papić (Jakov) 26,  Samardžić 7,  Vujković 12, Mitić 1,  Perišić 2,  Lakićević 7,  Pušonjić 6 i Anušić 14. U sastavu su bili još i Papić (Teodor) i Sarmeš.

Posle 6. kola plej-ofa Radnički ima dve pobede manje od Jedinstva (Kačarevo) i Slovena i slabiji međusobni skor u odnosu na oba rivala, tako da će putnika u viši rang, gotovo sigurno, odlučiti duel narednog kola, kada se u Kačarevu sastaju Jedinstvo i Sloven. Da podsetimo, u Rumi je tim iz Kačareva odneo pobedu rezultatom 79:68.

Sledeći rival Radničkog je Jadran iz Golubinaca.

error: Content is protected !!