Radnički = 2 x Borac

Košarkaši Radničkog savladali su Borac iz Starčeva u utakmici trećeg kola Letnje lige rezultatom 106:53 u susretu koji je odigran danas u Hali sportova u Kovinu.

Radnički, da podsetimo, u ovoj ligi nastupa van konkurencije sa igračima seniorskog sastava koji su imali manju minutažu u Drugoj ligi – Sever (danas je izuzetak bio Jakov Papić) i pionirskom u15 selekcijom koja se nedavno okitila titulom šampiona Regionalne lige na Završnom (F4) turniru u Vršcu.

Očiglednu razliku u klasi „s papira“ crno-beli sastav preneo je i na parket tako da je prednost već posle desetog minuta bila dvocifrena (25:12), uz već šest upisanih (prez)imena u rubrici poeni: Lakićević, Matić, Pušonjić, Perišić i dva Papića (Jakov i Teodor).

Druga četvrtina donela je rezultatski najneizvesnijih deset minuta koji su takođe pripali Radničkom, ovaj put – 21:15.

U trećem periodu igre Radnički je probio marginu od 30 poena razlike, a u poslednjem od 40 i 50, da bi do kraja susreta postigao duplo više poena od rivala.

Stoti poen, koji je imao potpis Mitića, možete pogledati na našoj fejsbuk stranici.

Najefikasniji u taboru Radničkog bio je Matić sa 21 poenom. Ostatak tima nizao je poene, uglavnom,  u „dublu“ – Jakov Papić je imao 16, koliko i Lakićević. Mitić i Pušonjić po 10, Ranislavić i Perišić po 9, Paunović i Teodor Papić po 6, Sarmeš 2, a Dokljan 1.

Radnički je prvi sa skorom 3-0, Virtus ima 2-0, Neolit II 2-1, Pištaljka 1-1, Opovo II i Borac imaju po 0-3.

U sledećem kolu Radnički dočekuje Virtus.

error: Content is protected !!