Radnički i u Kovinu ubedljiv protiv Pištaljke – 91:66

Košarkaši Radničkog savladali su još jednom ubedljivo ekipu Pištaljke u Letnjoj ligi. Sinoć u Hali sportova u Kovinu u odloženoj utakmici sedmog kola sastav košarkaških sudija „položen je na pleća“ rezultatom 91:66, dok je, da podsetimo, u prvom delu prvenstva u Pančevu bilo 74:57 za sastav iz našeg grada.

Iako konačnih 25 viška odaju utisak rutinskog trijumfa, do njega je došlo nakon dosta prolivenog znoja (za koji glavni „krivac“ nije bila visoka temperatura). Naime, otpor Pištaljke „slomljen“ je tokom treće četvrtine koja je pripala Radničkom 34:11.

Do tada se uglavnom igralo u serijama. Radnički je pravio prednost na korak do dvocifrene, a Pištaljka je uzvraćala do zaostatka od jednog poseda (21:9 – 24:21, 34:25 – 36:34), da bi na „veliki odmor“ otišla sa dva poena prednosti nakon što je Stojilković pogodio koš pod faulom, a potom realizovao i dodatno bacanje za 40:38.

Neizvesnost je trajala, ispostavilo se, do trenutka kada je semafor beležio rezultat 47:45, a onda su Lakićević trojkom i Jakov Papić trojkom i dvojkom digli prednost na dvocifrenu -55:45, koja se od tog trenutka nijednom nije vraćala u opseg jednocifenih brojeva.

U dva navrata efektnim zakucavanjima Marko Bogdanović je izmamio aplauze publike koja se posle 16 meseci vratila u halu (nakon što ju je pandemija virusa korona prinudno iselila sa tribina).

Do osme pobede u Letnjoj ligi, koju Radnički igra van konkurencije, crno-bele je predvodio kapiten Jakov Papić koji je postigao 24 poena. Aleksa Lakićević je imao dva manje, Bogdanović je nanizao 14, Pušonjić 11 (uz jedan efektan poen iz reketa posle ofanzivnog skoka, kada je fintirao dva igrača Pištaljke), Perišić 8, Matić 5, Dokljan 3 i Milosavljević i Mitić po 2.

Ponovo radi „bioskop“. Ulaz u halu otključan posle 16 meseci

Radnički u sledećem kolu neće putovati u Pančevo, jer, kako je ubeleženo u rezulatatima na sajtu Saveza, mu je domaći Virtus predao susret (20:0).

Radnički desetog jula dočekuje Neolit 2 u poslednjem kolu Letnje lige.

error: Content is protected !!