Radnički od petnaest viška, do poraza trojkom uz zvuk sirene za kraj

Trojkom Slepčevića uz zvuk sirene za kraj utakmice košarkaši Virtusa savladali su Radnički u Kovinu rezultatom 74:72 u utakmici četvrtog kola Letnje lige – banatske B grupe, koja je poslednje subote maja odigrana u Hali sportova  u Kovinu.

Tim trenera Vladimira Cvetkovića konstantno je bio u vođstvu 29 minuta, odnosno od 11. do signala sa zapisničkog stola da je utakmica završena kada je lopta upućena van linije 6.75m završila u dnu mrežice našeg koša.

Najveće vođstvo pančevački sastav imao je sredinom prvog perioda kada je serijom 10:0, došao do četiri poena viška (10:6) nakon što je Radnički presingom tokom prvog minuta otvorio utakmicu sa šest vezanih poena.

Prvi period igre završen je vođstvom Virtusa 16:15, a nakon trojke Alekse Lakićevića za 18:16 dolazimo do već pomenutog jedanaestog minuta u drugom pasusu ovog izveštaja.

Nakon ove trojke Radnički je serijom 13:5 po prvi put došao do dvocifrene prednosti – 31:21 (nakon što je Teodor Papić probacio loptu kroz obruč). Do poluvremena crno-beli su još za poen uvećali prednost (40:29), a svega tri igrača našeg tima u ovom periodu igre upisala su se u strelce – Lakićević 12 (uz „bombu“ sa 9 metara na isteku napada) i dva PapićaJakov (9) i Teodor (4).

Treća četvrtina donela je novu rekordnu prednost, ovoga puta petnaest viška – 52:37, nakon odličnog „tačdaun“ pasa preko celog terena Lakićevića za Papića (kao što drugopemuti često to čini sa  Samardžićem prvim plejom našeg tima), u 26. minutu.

I kada se činilo da Radnički trasira put ka četvrtoj pobedi u Letnjoj ligi (a trećoj nad Virtusom računajući i uakmice Druge srpske), Pančevci su neprimetno, ali nemački uporno, počeli da tope prednost Dobrovoljaca, pa je semafor po isteku 30. minuta beležio – 58:50 za domaće.

U prva tri minuta poslednjeg kvartala Pančevci su prišli na minimalni zaostatak (60:61), ali su ovaj napad odbili  trojokm o tablu – Teodor Papić – i polaganjem uz čeonu liniju Petar Matić  za šest viška za Radnički – 66:60 (na nešto manje od šest minuta pre kraja).

U poslednji minut posle poena Pušonjića Radnički je preneo pet pona prednosti (72:67), ali je već u sledećem napadu kapiten Virtusa Mlinar trojkom „zakuvao“ – 72:70.

Radnički je u narednom napadu tražio poene preko Papića koji je lako probio odbranu gostiju, ali lopta koju je naslonio na tablu nije završila u košu, a zatim je Pušonjić bespotrebno napravio faul nad Mlinarom (koji je uhvatio loptu u defanzivnom skoku) i pogirao ga na liniju penala.

Kapiten Virtusa bio je polovično uspešan (72:71), a novi napad Radničkog Lakićević je završio kao prethodni Papić.

U poslednjem napadu na utakmci Slepčević je poludesno sa otprilike „45 stepeni  pogodio trojku i doneo Virtusu pobedu (74:72) i prvo vođstvo nakon jedanaestog minuta utakmice.

Radnički: Jakov Papić 29 ponea, Lakićević 20, Teodor Papić 9,  Matić 8 i Pušonjić 6.

Radnički ima 3 pobede i poraz, a jedina ekipa bez poraza je Virtus koja je odigrala utakmicu manje.

U sledećem kolu Radnički gostuje Neolitu 2 u Starčevu u utakmci kojom se završava prvi deo Letnje lige.

error: Content is protected !!