Radnički – Ru-koš (subota, 17h)

Košarkaši Radničkog prvu utakmicu u novoj sezoni Druge srpske lige (Grupa Jug) odigraće na svom parketu sutra (subota, 23. oktobar) od 17 sati protiv Ru-koša iz Rume.

Dva rivala na startu prvenstva zabeleležila su najubedljivije pobede u prvom kolu: Radnički je savladao Vojku sa 21. poeno razlike 79:58, dok je Ru-koš bio kraći za marginu od četiri poena – s obzirom da je pred domaćim navijačima dobio Agrobanat iz Plandišta 77:60.

Da podsetimo, Radnički je protiv Vojke put ka pobedio gradio tokom prve i treće četvrtine koje je dobio sa 27:15, odnosno 23:14.

Najviše poena za crno-bele postigao je kapiten Jakov Papić – 24, dok  je Samardžić  imao 12, povratnik iz pančevačkog Virtusa Mujković 11, Anušić i  kadeti Lakićević i Pušonjić nanizali su po 9. Bibić je imao 3, a takođe kadet Perišić 2.

Proše sezone Radnički i Ru-koš sastajali su se dva puta i to u plej-of grupi Druge srpske lige sever. Naš tim je odneo oba puta ubedljive pobede. Najpre u Kovinu rezultatom 99:52 , a onda i u poslednjem kolu sezone u Rumi kada je bilo 102:65 za izabranike trenera Vladimira Cvetkovića.

error: Content is protected !!