Radnički – Šimanovci (subota, 20h)

Košarkaši Radničkog, jedina neporažena ekipa Druge srpske lige – Jug, dočekuju sutra (subota, 20. novembar) u Hali sportova u Kovinu sastav Šimanovaca.

Dva rivala na tabeli razdvaja šest timova, odnosno četiri pobede, Radnički je prvi sa skorom od 5-0, dok je sutrašnji rival našeg tima osmi sa jednom pobedom, koju je ostvario u prošlom kolu na domaćem parketu protiv Agrobanata iz Plandišta (97:96).

Da podsetimo, pobednički niz Dobrovoljaca od starta prvenstva izgleda ovako: Vojka – Radnički 58:79, Radnički – Ru-koš 103:49, Partizan Šid  – Radnički 71:78, Radnički – Dinamo Pančevo 83:51 i Jedinstvo Kačarevo – Radnički 80:88.

Radnički će sutra tražiti šestu pobedu, a trener Cvetković pred meč u kojem je njegov tim izraziti favorit, bar na papiru, kaže sledeće:

„Iz iskustva znam da je najteže igrati ovakve – ‘unapred dobijene utakmice’. Igramo protiv iskusnog tima i trenutno stanje na tabeli ništa ne govori .

U sportu uvek moraš da dokažeš i pokažeš da si bolji . Dobra vest je što mislim da sve zavisi od nas, odnosno da je ključ u našem pristupu utakmici“, objašnjava strateg crno-belih.

Pošle godine dva rivala sastajala su se dva puta, u oba susreta pobedio je Radnički. Najpre 82:64 u gostima, a onda i 100:61 na domaćem parketu.

 

error: Content is protected !!