Ru koš – Radnički (subota, 15.30h)

Košarkaši Radničkog u 11. kolu Druge srpske lige – Jug gostuju sutra (subota, 12. februar) u Sportskom centru Ruma RU košu u utakmici čiji je početak zakazan, u fudbalskom Bundes liga terminu, od 15.30h.

Naš sastav je i dalje na čelu tabele sa maksimalnim učinkom – 10 pobeda u 10 susreta (bez primljenog koša u dva poslednja i koš razliku 40:0), dok je prvi pratilac – Jedinstvo iz Kačareva od prošlog vikenda na dva boda  zaostatka (dva trijumfa manje) s obzirom da je na domaćem parketu poražen od pančevačkog Dinama 74:69.

„Samo želim da budemo maksimalno koncentrisani za ovu utakmicu. Vodio sam mnogo mečeva gde iako favoriti ne pristupimo motivisani, sve može krenuti i u drugom smeru. Dakle, apelujem na pozornost i motivaciju svih 40 minuta. Nemamo taj luksuz a ni renome da se ponašamo drugačije“, kaže trener Cvetković pred sutrašnju utakmicu.

Sutrašnji rival Radničkog pretposlednji je tim na tabeli, upisao je dve pobede, u nizu je od četiri poraza, a poslednji je pretrpeo u Plandištu od Agrobanata 6. februara.

U prvom delu prvenstva Radnički je u Kovinu ubedljivo savladao Ru koš rezultatom 103:49, a najveći deo razlike od 54 poena napravio je tokom dve poslednje deonice koje je dobio rezultatima : 31:11 i 24:5.

Najefikasniji na toj utakmici bili su Mujković i Pušonjić sa po 17 poena, Lakićević je imao 16 (i 7 asistencija, koliko i Jakov Samardžić  uz 13 poena).

 

error: Content is protected !!