Rumljanima derbi „minimalcem“, Radnički – Sloven 69:70

Šut Nikole Vujkovića, poludesno, van linije 6.75m, na nešto više od dve sekunde pre kraja,  poslao je loptu na tablu, a njena čudna putanja, čini se da je iznenadila Luku Anušića (samog pod košem) koje nije uspeo da je ukroti – odbitak od njegove butine završio je u rukama igrača Slovena kao i dva boda derbi utakmce drugog kola plej-of grupe Druge srpske lige sever koja razigrava za viši rang.

Na minut i dvadeset sekundi pre kraja Radnički je vodio 69:65, da bi posle „flopinga“ (koji je izazvao oprečne reakcije među akterima utakmice) sviranog Jakovu Papiću (tehnička greška, a ujedno i peti faul), gost je prišao na „pola“ koša zaostatka nakon što je najpre Jovičič pogodio slobodno bacanje, a onda i Matić dvojku (68:69).

Sledeći napad Radničkog završen je izgubljenom loptom, dok su gosti preko Kneževića (broj 6) polaganjem uspeli da povrate vođstvo, prvo nakon isteka treće deonice, ali nažalost po sve pristalice crno-belih, ispostavilo se da je to bila ujedno i poslednja promena koju je semafor zabeležio na ovom susretu.

Na pet sekundi pre kraja susreta faul nad Samardžićem izazvao je još jednom podeljena mišljenja u taborima dva rivala, dok su se gosti složili sa odlukom sudije, domaći su smatrali da je trebalo da bude dosuđena nesportska.

Potom je Sloven još jednom presecao napad Radničkog faulom, a loptu ubačenu u igru na koš tima iz Rume uputio je Vujković na već opisan način u prvom pasusu izveštaja.

Radnički je, stekao se utisak, utakmicu otvorio dosta stegnuto (u grču), protiv atletski snažnijeg rivala, a početni zaostatak od 6 poena uspeo je da pretvori u višak od četiri poena na nešto manje od minut pre kraja prve četvrtine (19:15). Ipak, zvuk sirene za kraj deonice doneo je egal, jer je Matić preko dva naša igrača, s leve strane, gotovo iz auta, uspeo da ubaci trojku.

Seriju započetu krajem prve četvrtine Sloven je nastavio i u tri minuta nastavka, tako da je došao do rekordnih sedam viška – 26:19. Radnički je uzvratio istom merom (7:0) za 26:26, ali su gosti u poslednjih 30-ak sekundi, najviše zahvaljujući ofanzivnom skoku (koji je tokom čitavog susreta pravio velike probleme našem sastavu) ponovo došli do prednosti (39:34), da bi i ovu četvrtinu završili su košem uz zvuk sirene. Ovoga puta dvojkom, fudbalski rečeno, „lob pasom“ iz auta u dno reketa za lagano polaganje Kneževića.

Radnički je u trećoj deonici sa 8 poena (dva puta koš pod faulom) pokrenuo Luka Anušić, a posle „slaloma“ i polaganja Jakova Samaržića naš tim je ponovo poveo – 46:45 (24. minut). Do kraja četvrtine, uglavnom smo gledali, rezultatsku klackalicu, tokom koje su se rivali smenjivali u vođstvu, a pred finalnih deset minuta gost je imao minimalnu prednost 54:53.

Četiri poena Jakova Samardžića, po dva Bogdanovića (koji je od prve četvrtine „vukao“ povredu ramena) i Vujkovića u uvodnim minutima poslednje četvrtine odvela su Radnički na pet viška – 61:56, a prednost na strani našeg tima bila je sve do osam sekundi pre kraja kada je Knežević pogodio za, konačnih, 70:69 za Sloven.

Uskoro, tabela i statistika….

error: Content is protected !!