Rutinski do pobede na startu Letnje lige, Radnički – Opovo II 86:49

Košarkaši Radničkog rutinski su upisali prvu pobedu na startu Letnje lige protiv veterana ekipe iz Opova rezultatom 86:49 u utakmici koja je u nedeljno predvečerje odigrana u kovinskoj Hali sportova.

Tim trenera Vladimira Cvetkovića nastupa u ovom takmičenju van konkurencije i bez nosioca igre seniorskog sastava: Jakova Papića, Jakova Samardžića, Luke Anušića, Marka Bogdanovića i Jovana Bibića.

Naš sastav je čini se „stegnute ruke“ ušao u meč, a petorci koju su činili s izuzetkom Mitića, momci koji su nedavno osvojili Regionalnu ligu na Fajnal fouru u Vršcu za igrače do 15 godina (Lakićević, Matić, Pušonjić i Perišić), trebalo je gotovo sve vreme prve deonice da „uđe“ u utakmicu. Prva četvrtina završena je uz prednost našeg tima od osam poena (17:9), da bi razliku duplirali sa dve vezane trojke Ilija Sarmeš i dvojkom iz kontre Teodor Papić (25:9).

Do poluvremena Radnički je imao 18 poena viška (39:21), a po prvi put margina od dvadeset razlike probijena je nakon tri poena Ranislavića za 55:34 u 27. minutu.   Radnički je večeras ubacio ukupno devet trojki, ali se poprilično namučio da šutem razbije zonu Opova i to je zapravo činio ofanzivnim skokom nakon promašaja van linije 6.75.

Najveću prednost gledajući četvrtine pojedinačno Radnički je ostvario u poslednjoj koju je dobio 25:11, a tokom pomenute viđena je i verovatno najlepša akcija (uz minijaturu Lakićevića u prvoj četvrtini kada je na čudesan način između dva igrača Opovoa provukao loptu u koš) na utakmici „alej-up“ pas Mitića (sa levih „45“) po dijagonali  za Matića koji je položio loptu u koš gostiju.

Najefikasniji u timu Radničkog bio je Mitić sa 15 poena. A  dvocifreno u rubrici poeni bilo je još pet igrača: Matić (14), Sarmeš (12), Pušonić (10), Papić (10) i Lakićević (10).  Perišić je imao 8, Ranislavić 5, Paunović 2. Igrali su još i Milosavljević  i Dokljan.

U ovom kolu Grupe B igraju još i Virtus vs Neolit II (nedelja) i Pištaljka vs Borac (ponedeljak).

error: Content is protected !!