U13 plej-of grupa: Radnički – Mladost 34:41

Najmlađa takmičarska selekcije Košarkaškog kluba Radnički porazom je otvorila takmičenje u plej-of grupi Kvalitetne lige – Grupa Pančevo. Od crno-belih pionira (igrači do 13 godina) bolji su bili vršnjaci iz omoljičke Mladosti u utakmici koja je odigrana danas u kovinskoj Hali sportova, a završena je rezultatom 41:34.

Prednost od dvanaest poena (22:10) koju su gosti stekli tokom prve četvrtine ispostavila se i ključnom po pitanje pobednika. Radnički je dobio sva tri preostala perioda igre, ali sa nedovoljnom razlikom da bi nulirao minus iz prvih osam minuta (koliko traje četvrtina u ovoj starosnoj kategoriji).

Radnički je prednost rivala počleo da topi u finišu treće četvrtine kada je sa šest poena u nizu kapitena Luke Jereminova prišao na isto toliki minus (25:31), a najbliži egalu tim trenera Dušana Jelića bio je kada je Savić pogodio dvojku za 32:35 na šest minuta pre kraja. Međutim, atak Radničkog odbili su poenima Tešić i Jezdimirović, pa su Omoljičani imali ponovo sedam poena prednosti (39:32).

Do kraja susreta (odnosno u poslednja dva minuta) oba tima su ubacila još po dva poena za konačnih 41:34.

Za Radnički su nastupali: Romanov, Kovačević (3 poena), Polovina (2), Bogdanović, O.Stojanović, Jereminov (14), P.Stojanović, Savić (7), Milenković (2), Milošević (6), Marković, Stojadinov.

Radnički je da podsetimo prvu fazu prvenstva u D grupi završio sa polovičnim učinkom u četiri utakmice (dve pobede i dva poraza, protiv Tamiša i Virtusa), dok je sastav Mladosti u E grupi bio prvi (pet pobeda i poraz u grupi sa Vršcem, Kris krosom i Tamišem 2).

error: Content is protected !!