u13: Poraz od Opova

Najmlađa takmičarska selekcija našeg košarkaškog kluba okupljena u uzrasnoj kategoriji pionira do 13 godina poražena je od Opova 51:39 u utakmici drugog kola Grupe C koja je u vikendu za nama odigrana u Hali sportova u Kovinu.

Radnički (koji je na ovom susretu bio formalni gost) odlično je otvorio utakmicu i na prvi odmor između dve četvrtine otišao uz višak opd sedam poena (13:6).

Drugih osam minuta pripalo je sastavu iz Opova rezultatom 15:5, pa je Radnički na poluvremenu bio u zaostatku od tri poena.

Da podsetimo, u ovom uzrastu, pravila nalažu da tokom prve dve četvrtine ekipe nastupaju sa dve petorke, tako da treneri izrotiraju deset igrača, a da svaki odigra po četvrtinu, odnosno osam minuta (bez izmene). Tek od treće četvrtine, kada su u pitanju izmene, važe standardna košarkaška pravila.

Početkom trećeg perioda Opovo se odlepilo na devet razlike (31:22), ponajviše fizički i visinski dominantnom dvojcu Tomović  – Josić  (koji su zbirno ubacili ukupno 39 poena), a Radnički do kraja susreta nijednom nije ozbiljnije uspeo da ugrozi prednost rivala.

Najefikasniji u Radničkom bio je V. Lakićević sa 13 poena. Jovanović je ubacio 8, Hablik, Kovačević i Jereminov, postigli su po 4, Nikolić i Filipović po 2, a Ranislavić 1.

Radnički u sledećem kolu gostuje lideru na tabeli9 ekipi Mladosti iz Omoljice koja ima dve pobede, a u ovom kolu u Pančevu je savladala Kris Kros 2 – 56:27.

error: Content is protected !!