u13:Pioniri ubedljivi protiv Virtusa 65:16

Najmlađa takmičarska selekcija Košarkaškog kluba Radnički ostvarila je danas ubedljivu pobedu protiv vršanjaka iz Virtusa rezultatom 65:16 u utakmici trećeg kola Kvalitetne lige (Grupa D) koja je odigrana na parketu Hale sportova u Kovinu.

Tim trenera Dušana Jelića otovrio je susret serijom 11:2 (u kojoj su poenterski udeo imali: Đorđe Kovačević 5, odnosno Pavle i Ognjen Stojanović i Mateja Milošević po dva poena). Do isteka perioda Radnički je ubacio još šest poena, dok je sva tri za Virtus postigao Marko Aćimović).

U drugoj četvrtini Radnički je bnio još ubedljiviji, a petorka Jereminov, Sarić, Polovina, Milenković i Bogdanović privela je kraju ovaj osmominutni period igre bez primljenog poena uz 25 datih (Sarić 12, kapiten Jereminov 11 i Polovina 2). U sastavu Radničkog na utakmici su još bili i Grujić i Nikolić.

Da podsetimo u ovom uzrastu četvrtina traje osam minuta, a tokom prva dva perioda igre treneri moraju da izvedu dve potpuno različite petorke, odnosno da izrotiraju deset igrača (bez izmena, naravno, izuzev u slučaju kada to pravila igre nalažu: povreda, pet ličnih grešaka, isključenje…)

Treći period igre pripao je gostima rezultatom 8:6, dok je u poslednjih osam minuta igre ponovo dominirao Radnički koji je ovaj period igre dobio rezultatom 17:5.

Radnički je u prvom kolu izgubio od Tamiša u Pančevu 51:40, trećeg kluba u ovoj grupi i sada ima polovičan skor. Tamiš i Radnički bi trebalo da igraju u Kovinu 10. decembra.

 

error: Content is protected !!