u15: Radnički do treće pobede protiv Mladosti

Selekcija košarka Radničkog (igrači do 15 godina) savladala je u subotu u Kovinu  omoljičku Mladost rezultatom 61:55 i tako zabeležila treću pobedu u šest utakmica Regionalne lige – Grupa A.

Radnički je početkom treće četvrtine bio u minusu od devet poena -37:28, ali je serijom od 10:2 (Matić 6 poena, po dva Rnić i Zlatanović) prišao na minimalni zaostatak – 38:39, na nešto manje od pet minuta do kraja pomenutog perioda.

Pred finalnih deset minuta Mladost je imala prednost od dva poena – 46:44, a rivali su se potom smenjivali u vođstvu dostižnom iz jednog napada sve dok Matić nije pogodio za 59:54 za Radnički. Pre toga jako bitne poene postigao je Bugarin (dvojku i slobodno bacanje), a nakon toga Rnić je bio polovično uspešan sa linije penala za 60:55.

Poslednju priliku da ozbiljnije „zakuvaju“ igrači Mladosti propustili su na 43 sekunde pre kraja kada su promašili sva tri slobodnja bacanja, nakon faula na šutu van linije 6.75m.

Crno-beli su nastupili u sastavu: Bugarin, Petković, Zlatanović, Matić, Rnić, Jadžić, Filipović, Stoiljković, Popović T, Divac, Savić, Popović M. 

I u ovom susretu, kao i u duelu dve godine mlađih kolega, naš sastav je formalno bio gost.

Radnički je drugi na tabeli sa pobedom manje i dve utakmice više od Tamiša koji ima 4 pobede iz 4 susreta.

U sledećem kolu, po rasporedu prvenstva,  tim trenera Gorana Jeremića dočekuje 6. marta Jedinstvo, a uz to ima i dve odložene utakmice – protiv In Montea i Opova.

error: Content is protected !!