u17: Radnički – Tamiš 58:79

Kadetska selekcija košarkaša Radničkog poražena je od Tamiša rezultatom 79:58 u utakmici 13. kola Kvalitetne lige Vojvodine (Grupa A) koja je u nedelju pre podne odigrana u Hali sportova u Kovinu.

Tim trenera Cvetkovića u utakmici u kojoj je bio bez prva dva rešenja na pleju Lakićevića i Matića, i sa većim brojem igrača u sastavu iz pionirskog (u15) tima nego li kadetskog, rezultatski priključak držao je do 18. minuta.

Prva četvrtina završena je rezultatom 20:18 za goste, a Radnički je košgeterski u igri držao Uroš Pušonjić sa 12 poena, dok se, prinudno, veoma dobro na poziciji pleja snašao drugi centar našeg tima Luka Perišić.

Tokom druge četvrtine gosti su imali prednost koja je uglavnom bila na klackalici od 3 do 7 poena da bi na dva minuta do poluvremena prvi put probili granicu dvocifrenih brojeva (42:31).

Do poluvremena je bilo 15 viška za Pančevce (48:33), a Radnički niti jednog trenutka do kraja susreta više nije uspeo ozbiljnije da ugrozi prednost tima iz Pančeva.

Radnički je peti na tabeli sa 3 pobede i 6 poraza, od osam timova lige. Ispred našeg tima su Tamiš, I came to play i Budućnost sa istovetnim skorom 7-3, dok lider Petrovgrad ima 8-2.

RADNIČKI: Ranislavić 5 poena (2 skoka i 6 asistencija), Pušonjić 25 (7sk, 1as), Perišić 16 poena (4 trojke, 4 asistencije, 4 skoka), Dokljan 3 (1 skok), Jadžić 3 (1 skok), Petković 2, Bugarin 2 (1 skok), Divac 2.

Radnički u sledećem kolu gostuje Velikoj Kikindi koja ima pobedu i 9 poraza.

error: Content is protected !!