Virtus istupio iz lige, Radnički bez četiri boda, Jedinstvo profitiralo

Košarkaši Radničkog ostali su bez četiri boda, odnosno dve pobede u plej-of grupi Druge srpske lige – Sever nakon što je Virtus istupio iz takmičenja, a Košarkaški savez obrisao sve rezultate pančevačkog sastava iz sezone.

Da podsetimo, Virtus je igrao u D grupi u kojoj je bio i Radnički, a uz Jedinstvo iz Kačareva i KK BNS trebalo je da nastavi da razigrava za plasman u viši rang, u još osam mečeva, u kojima bi ova četiri tima, po dvokružnom liga sistemu (kod kuće i na strani), „ukrstila koplja“ sa vodećim kvartetom Grupe C.

U novoformiranu grupu, ekipe su prenele i rezultate (bodove) samo iz međusobnih duela sa timovima koji su obezbedila plasman među četiri najbolja.

Radnički je tako, od mogućih dvanaest bodova, pred start plej-ofa imao jedanaest jer je izgubio samo od Jedinstva u Kačarevu.  Međutim, na tabeli u biltenu koji je objavljen 8, marta 2021. godine, bodovni saldo mu je „skraćen“ za četiri s obzirom da su mu obrisane dve pobede nad Pančevcima (78:74 na gostovanju i 86:66 u Kovinu).

Za razliku od Radničkog istupanje Virtusa poguralo je Jedinstvo. Naime, Kačarevci su u dva navrata izgubili od pančevačkog sastava, a kako su i ovi rezultati obrisani, Jedistvo je  umesto  3 pobede i 3 poraza (kako je bilo s krajem februara) iz Grupe D, zaporavo, u novonastaloj situaciji prenelo 3 pobede i poraz, a bolji skor u međusobnim duelima sa Radničkim (poraz 66:62 i pobeda 76:70), pozicioniralo ga je ispred našeg kluba.

Istupanje Virtusa učinilo je i da će tokom plej-ofa, timovi iz Grupe D odigrati 8 utakmica, dok će se ekipe iz Grupe C manje zamarati, s obzirom da će na parket izlaziti u dva navrata manje.

Epilog priče, nakon istupanja Virtusa i dva odigrana kola u plej-ofu je da trenutna tabela izgleda ovako:

error: Content is protected !!