„Vrtić“ Radničkog bolji od veterana Opova

Košarkaši Radničkog upisali su u vikendu za nama petu pobedu u šestom kolu Letnje lige (Banat – Grupa B). Crno-beli su u Opovu savladali drugi sastav istoimenog domaćina koji je sastavljen od veterana ovog kluba rezultatom 97:80.

Radnički je najboljih deset minuta imao tokom trećeg perioda igre koji mu je pripao rezultatom 30:17. U preostale tri četvrtine vodila se izjednačenija borba, a razlika rivala bila je dostižna u dva poseda lopte. Prvi i drugi period igre naš sastav je rešio u svoju korist rezultatima: 15:10 i 28:27, a Opovo II finalini – 26:24.

U sastavu Radničkog koji igra van konkurencije sa okosnicom sastava koju čine igrači kadetske selekcije koji su osvojili Regionalnu ligu najefikasniji je bio Matić sa 28 poena. Jakov Papić je ubacio jedan manje,  Lakićević 15, Sarmeš 12,  Perišić 8, Pušonjić 6 i Teodor Papić 2.

Radnički je prvi na tabeli sa 5 pobeda (1 poraz). Drugi Virtus ima dve utakmice manje i 4 trijumfa, sudijski sastav Pištaljka je pobedio u 3 navrata, Opovo II i Neolit po 2 puta dok je Borac bez pobede.

U sledećem kolu Radnički dočekuje Pištaljku.

error: Content is protected !!